maandag 3 december 2018

Quilt en textiel uitdagingen

Dit is alweer het laatste bericht van 2018 dat ik voor het Quiltersgilde op het textielplatform schrijf.
Een korte terugblik op de Handwerk en Quiltdagen in 's-Hertogenbosch  en een vooruitblik op wat ons allemaal staat te wachten.

Handwerk en Quiltdagen
Het waren fantastische dagen waar heel veel prachtige textielkunst was te zien en wat extra leuk was dat er ook jonge textielkunstenaars exposeerden.
Alle zeven textielvereningingen verenigd in het STIDOC presenteerden zich op het textielplein.  Het was omgetoverd tot één groot atelier waar meedoen centraal stond. Geweldig om over de grenzen van je eigen voorkeuren heen te kijken en waar door de vele vrijwilligers alvast flink reclame werd gemaakt voor het Textielfestival Leiden 2020.

2020
En dat brengt mij op 2020. Het lijkt nog zo ver weg, maar in het eerste halfjaar van 2020 zijn er twee textiel evenementen; het Textielfestival Leiden en het Quiltfestival Noord Groningen. De twee festivals hebben gemeen dat het op diverse locaties plaats vindt in  de prachtige oude stad Leiden en in het mooie Noord Groningse landschap.Aan beide festivals is een wedstrijd verbonden, je kunt je hier nu al voor inschrijven en mijn ervaring is, je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen. Kijk op de website van de festivals voor de wedstrijdvoorwaarden.
In Leiden behoort het inschrijven voor een Museum Masterclass ook tot de mogelijkheden. Het is een geweldige kans om tijdens het Textiel Festival je werk te exposeren in één van de vier grote musea van Leiden Kijk voor meer informatie op de website

2019
Er is in 2019 dus meer dan genoeg werk aan de winkel voor quilt en textielliefhebbers, maar natuurlijk staat ook 2019 bol van activiteiten. Wil je weten wat het Quiltersgilde allemaal organiseert, kijk dan op  website van het Quiltersgilde. Bijvoorbeeld voor informatie over de Miniatuurquilt tentoonstelling. Van donderdag 11 t/m zaterdag 11 april zijn de mini quiltjes  te bewonderen tijdens de Patchwork- en Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswerk. Misschien wordt je enthousiast en doe je onder de kerstboom inspiratie op voor het maken van een leuk mini quiltje.  Juist in de donkere maanden januari en februari is het heerlijk om iets onder handen te hebben.

Hartelijke groet, een fijne december textiel maand en tot in januari.

Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

1 opmerking: