dinsdag 11 december 2018

Museum masterclass in aanloop naar het Textielfestival


Een droom die uitkomt, jouw werk in een van de vier grote musea van Leiden tijdens het Textielfestival 13 t/m 16 mei 2020. 

Werk van Marlies Bol, deelnemer museum masterclass 2015
Dat kan als jij je inschrijft als deelnemer voor het project “Heden en verleden, Museum als inspiratiebron” dat het STIDOC organiseert in samenwerking met vier Leidse musea: Museum De Lakenhal, Museum Volkenkunde, Hortus botanicus en Rijksmuseum Boerhaave.

Dit project is bedoeld voor de gevorderde textielbeoefenaar. Het start in het voorjaar van 2019 en loopt door tot het Textiel Festival in 2020. Het project wordt begeleid door: Joost Post, Eline Achterhuis, Resi van der Ploeg en Hetty Arens. De collectie van het museum wordt de inspiratiebron voor jouw werk. Je wordt begeleid door een kunstenaar/docent die samen met jou op zoek gaat naar een persoonlijke verwerking van een inspiratiebron uit de collectie van het museum. Jij gebruikt een kunstvoorwerp uit het verleden als inspiratiebron in je eigen tijd, je eigen vormgeving, je eigen stijl.

De vier kunstenaars begeleiden een groep van 15 deelnemers. Er vinden 4 dag bijeenkomsten plaats in het museum. En de masterclass wordt afgelosten met een expositie in het Museum gedurende de maand mei 2020!

Je kunt je opgeven tot 15 februari 2019 door het invullen van het inschrijfformulier te vinden op de website:
https://www.textielfestival.nl/museum-masterclass/

Daar vind je ook de Informatie over kosten, data, musea en kunstenaars

Vragen kun je stellen op: museum@textielfestival.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten