maandag 17 december 2018

Met de wind door je haren

foto Hilde Kaman

Wind is onlosmakelijk verbonden met het weer. Storm, tsunami, orkaan maar ook briesje, zoele en frisse wind doen ons denken aan buiten. De wind komt uit vele streken en veroorzaakt prachtige wolkenluchten, waar de 17e eeuwse Hollandse schilders zo beroemd om zijn geworden.

Windmolens draaien in de richting van de wind en zorgen voor het drooghouden van polders, het opwekken van energie, maar ook voor het malen van graan en het zagen van hout.

Eén van de spraakmakende exposities tijdens het Textielfestival is de internationale wedstrijd. Kunstenaars, professioneel en amateur, studenten en liefhebbers kunnen hieraan meedoen. Het thema van de internationale textielwedstrijd 2020 is ‘Windstreken’.

Laat je meevoeren op de luchtstromen, laat je inspireren door kunstenaars uit andere disciplines die de wind verbeeld hebben in muziek, schrift en schilderingen.

Een vakkundige jury buigt zich over de anoniem ingezonden foto’s om een eerste selectie te maken. 

In de 2e ronde stelt de jury de prijswinnaars vast, en zien dan het werk ‘life’. 
Tenslotte krijgt het publiek de kans om de Publieksprijs vast te stellen.

Doe mee! En ga met je vrienden, je medestudenten of cursisten of zelf de uitdaging met het thema ‘Windstreken’ aan. Straks hangt of staat jouw werk misschien wel op de expositie in de Pieterskerk tijdens het Textielfestival 2020 van 13 tot en met 16 mei in Leiden. Meer weten over de wedstrijd?

Kijk dan op de website van het Textiel Festival.

Inzenden kan tot 1 oktober 2019.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten