donderdag 20 december 2018

De Waaier voor het TextielfestivalIk had jullie beloofd de vorderingen van de waaier voor het Textielfestival in Leiden 2020 met jullie te delen.

Maar, zoals altijd, het is een tijdrovende bezigheid en er komt steeds wat anders tussen. Na het voorbereiden van het patroon komt nu het echte werk aan de beurt. 

Om een waaier te maken heb je, naast het patroon, de waaierbenen nodig. Normaal ga je uit van de benen en wordt er op de daarvoor bestemde ruimte, een patroon ontworpen. Maar ik had een patroon en moest daarbij passende benen vinden. 
In Nederland zijn die benen niet zo dik gezaaid en ik was daarom ook heel blij dat er op het grote Lace Event in Zaandam deze zomer, een Spaanse handelaar stond met heel veel waaierbenen. Ik had heel verstandig het patroon in mijn tas gestopt en heb, samen met de Spaanse dame, heel veel doosjes opengemaakt. Er zijn heel veel maten en het moet maar net passen. We vonden uiteindelijk een mooie bruine.

Aangezien het patroon een nachtvlinder is, wil ik de waaier ook in het bruin maken. 
Niet helemaal (lees: helemaal niet) mijn kleur, maar ik heb eigenlijk nog nooit een groen met blauwe mot gezien; dus bruin. Dan moet je op strooptocht naar garens wel helemaal “out of the box “ denken, zoals ze dat tegenwoordig noemen. Ik was zelfs heel verbaasd, dat ik in mijn eigen garendepot nog zoveel bruine tinten had liggen.

Eigenlijk wel een heel mooie verzameling bij elkaar om te beginnen!

Wordt vervolgd.Liesbeth van Loo, LOKK

1 opmerking:

  1. Het uitzoeken en bedenken en zoeken is toch wel een leuk onderdeel van alle handwerkprojecten vind ik, succes met het vervolg!

    BeantwoordenVerwijderen