woensdag 21 november 2018

Vezel, vezels, vezelen

De Landelijke Weefdag, de Handwerk en Quiltdagen, drukke en gezellige dagen waar de liefde voor textiel,  in de breedste zin van het woord,  centraal staat en verbindend werkt.  Het Textielplein, waar de verenigingen hard aan het werk zijn en laten zien wat hun vereniging is en kan. Het gezamenlijke werk aan de Stidoc mantel als een onderdeel daarvan. De ontmoetingen en gesprekken,  overal waar je kijkt, wat mooi om daar onderdeel en getuige van te mogen zijn.


Prachtige exposities, gesprekken met de kunstenaars daarachter,  gebruikte materialen en technieken, wat gebeurd er tijdens een ontwerp en maakproces,  waar loop je tegenaan en hoe los je het op,  allemaal onderwerpen die voorbij komen. Heel veel informatie,  je hoofd loopt langzaam vol en uiteindelijk kan er niets meer bij....

Gelukkig is er nog het een en ander terug te kijken via www.textieltube.nl waar meer vlogs te zien zijn.

Ook Vezel was erbij,  met een heel aantal van de vrijwilligers zijn we aan het werk geweest om het blad onder de aandacht te brengen. Veel bezoekers kennen het,  anderen hebben er nog nooit van gehoord, gesprekken komen op gang, artikelen worden opgezocht, bladen doorgebladerd en voor je het weet is er weer een dag voorbij.

Op maandag nog even langs Marie-José, zij verzorgt iedere keer de lay-out en dat doet ze prachtig.  De omslagfoto is van onvoldoende kwaliteit en er wordt opnieuw gefotografeerd, mijn werk komt op de omslag,  wat leuk! En spannend ook natuurlijk...  Nieuwsgierig?  Het volgende blad komt in december uit.

Detail nieuwe omslag

Voor meer informatie: www.vezel.org

Tot de volgende keer, vriendelijke groet, Eke Krug
Geen opmerkingen:

Een reactie posten