zondag 18 november 2018

Liefde en passie in de BrabanthallenWat gebeurt daar allemaal zult u denken!
Het zit zo. Voor de mantel die de STIDOC-verenigingen maken kon iedereen die dat wilde op de Handwerk en Quiltdagen  o.a. knopen borduren bij de vereniging Merkwaardig. Grote of kleine en met allerlei patroontjes. De meeste mensen maakten er dan eentje. Maar Saskia Gijselhart  vond dat iets te simpel en maakte er een heel woord van: liefde. Als in: liefde voor het handwerken.
Dat leek een mooi rijtje ter versiering van een mouw. Daar zit immers meestal een serie knopen op.
Maar toen zei Truus de Kanter (hoofd compositie mantel) zeer terecht dat een mantel twee mouwen heeft en dat er aan de andere kant dus ook een woord van zes letters op de knopen moest. En dat werd toen dus: passie. De passie voor borduren in dit geval. Want Saskia was zo goed niet of ze deed de andere serie knopen ook nog even. Zie onder voor een tussenstand.Ja zo komt zo'n mantel natuurlijk wel vol!
Hieronder een impressie van de stand van de mantel aan het eind van de zaterdag. Maar er was ook nog een mandje met stukken die er nog op kunnen worden gezet. Dit is de (voorlopige) voorkant.


Hieronder de achterkant.


Truus gaat nu verder met puzzelen om alle onderdelen tot een mooi geheel te maken.
Uiteraard houden we jullie op de hoogte!

4 opmerkingen:

  1. Het is zo leuk als ik van onze stand (De-Uitdaging)naar de toiletten liep de afgelopen 3 beursdagen was er steeds een stukje bij. Heel benieuwd hoe het resultaat gaat worden. Waar wordt dat geshowd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hopen volgend jaar, same time same place ;-) en anders zeker tijdens het Textielfestival 2020, 13 t/m 16 mei in Leiden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een werk is er door jullie verzet. Complimenten voor de organisatie voor alle medewerkers. Wij hebben genoten van alle stands en het textielplein. Ook de getentoonstelde textiele werkvormen op de wanden en de sokkels waren mooi.

    BeantwoordenVerwijderen