maandag 5 november 2018

En alweer een berichtje over de Handwerk en Quiltdagen

Vandaag een terugblik en een vooruitblik.
Een terugblik op de Masterclass Biezenmortel en een vooruitblik op de Handwerk en Quiltdagen, een  evenement voor textiel liefhebbers. 

Biezenmortel
Begin oktober organiseerde Flox den Hartog Jager voor de vierde keer de Masterclass Biezenmortel. 
De gerenommeerd kunstenaar Monika Auch was verantwoordelijk voor het inhoudelijke gedeelte en terugkijkend op deze dagen ben is superblij dat ik heb meegedaan.

Het doel van de Masterclass is het verder ontplooien van je creatieve vaardigheden en je krijgt hiervoor veel tools aangereikt. Iedere dag begonnen wij met een tekenoefening om in de flow te komen en daarna gingen wij aan de slag met het huiswerk en een super geweldige opdracht die ter plekke werd uitgereikt. In de avonduren verzorgde Monika lezingen die gericht waren op onze ontwikkeling als textielkunstenaar.  Aan het einde van de Masterclass waren er oefeningen in het fotograferen van onze werkstukken. Als laatste werd er aandacht gegeven aan het presenteren van het werk. Het resultaat is te zien in de stand van de Masterclass Biezenmortel tijdens de Handwerk en Quiltdagen. De Masterclass Biezenmortel is niet alleen voor art quilters, maar voor allen die werken met textiel en vooral verder willen in hun ontwikkeling. Neem een kijkje in de stand van Biezenmortel en voor meer informatie ga naar de site van Flox

Textielplein
Natuurlijk is er veel meer te zien op de Handwerk en Quiltdagen.
Alle verenigingen die bij STIDOC zijn aangesloten presenteren zich op het Textielplein.

Je kunt hier ook de handen uit de mouwen steken om te helpen met het versieren van de mantel die de kostuumvereniging heeft gemaakt. Het Quiltersgilde gebruikt hiervoor het Rasterquick, zodat de maten van alle blokken uiteindelijk gelijk zijn. Je mag er al je creativiteit op loslaten en stofjes, naaimachines en handgereedschap is aanwezig.

Wedstrijd Textiel Plus 
117 textielkunstenaars van alle niveaus doen mee aan de wedstrijd die in samenwerking met het tijdschrift Textiel Plus is georganiseerd. Het resultaat is te bewonderen. Zin in een voorproefje? neem dan alvast een kijkje op de site van Textiel Plus.

Exposities
Ruim 50 textielkunstenaars, zowel de prof als de amateur exposeren hun werk in diverse handwerktechnieken. Je kunt hier heel veel inspiratie opdoen en thuis er  mee aan slag gaan.
Als toetje op de slagroom zijn er winkels waar je prachtige materialen kunt kopen.
Wil je meer informatie, kijk dan even op de site van de Handwerk en Quiltdagen.

Hartelijke groet,
Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten