zondag 11 november 2018

De zijden kousen zijn bijna klaar!

Zuzanna en Marialli met hun kousen

Op 23 september kwam een deel van het team samen in het Textile Research Centre om ervaringen uit te wisselen en te laten zien hoe ver ze zijn gevorderd met hun kous. Het werd een afwisselende middag en iedereen verliet uiteindelijk geïnspireerd en vol goede moed om de kous af te maken het pand.
Twee kousen waren op dat moment al af: Zuzanna was als eerste klaar en al weer halverwege het been van haar tweede kous en ook Marialli had haar kous in een recordtempo afgebreid. En dat terwijl ze meerdere keren haar werk heeft moeten uithalen omdat ze ontdekte dat er fouten in het patroon stonden. Dankzij hun werk beschikt het hele team nu over een foutloze werkbeschrijving en zullen de reconstructies heel dicht bij het origineel komen. Hulde aan de beide dames!Tijdens de terugkom-middag was er uitgebreid tijd om elkaars werk te bekijken, te bewonderen en te bespreken waar iedereen tegenaan loopt. 
De verschillende breigarens en naalden werden uitgebreid bediscussieerd. Hoe ga jij om met de scherpe punten? De een heeft dopjes op de punten van de naalden, de ander gebruikt een breiriem of een bierviltje in de bh. Hoe lang brei je op een dag en heb je fysieke klachten? Kan je het zonder naar je breiwerk te kijken of heb je er voortdurend daglicht bij nodig? Al dit soort informatie helpt om een beeld te krijgen van de productie van dit soort kousen in het verleden. Natuurlijk bleef het niet bij informatie uitwisselen maar werden de zijden kousen (die nu nog niet ontgomd zijn) in handen genomen en zelfs aangetrokken. We kijken nu al uit naar de experimenten met het ontgommen van de kousen en het dragen van de ontgomde eindproducten.
De deelnemers hebben nog tot eind maart 2019 om hun kous af te maken. Dat gaat vast lukken!!
Meer informatie: TRC-Leiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten