woensdag 24 oktober 2018

Vezel, vezels, vezelen

Schatten zoeken is het thema op het Textielplatform deze maand, eens kijken wat er zoal te  vinden is. Beleving speelt een belangrijke rol in deze zoektocht. En een geslaagd bezoek aan de eerste landelijke art-quiltdag georganiseerd door het Quiltersgilde, met als thema 'buiten de lijnen',  brengt me al snel bij de eerste schat.

Marga Loos schrijft in de laatste uitgave over 'Vrijheid in haar quiltwerk'. In haar vrije tijd leeft zij zich uit met textiel,  waarbij het maken van art-quilts de meeste uitdaging geeft. Haar grootste uitdaging,  voor elkaar krijgen wat zij voor ogen heeft.

Materiaalkeuze voor het winterkoninkje Marga Loos

Anneke de Rond maakt sieraden en haar collier' Yesterday for tomorrow' is een collier van theebuideltjes,  gevuld met eigen schatten. Compleet met werkbeschrijving om zelf je eigen collier te maken.

Theebuideltjes collier Anneke de Rond

De omslagfoto van de laatste Vezel, is een detail van de jurk die  kleermaker Anne Marie van der Veen maakte van misdrukken van vlaggen. Zij beschrijft haar werkproces en geeft haar schat de naam 'geweven door de wind'.

Detail van 'geweven door de wind' Anne Marie van der Veen

Bij het doorbladeren vind ik nog veel meer schatten. Free style weven met de RailReed,  werken met papier uit de shredder, met een zelf maak plan.  Een schattig herfstjasje, sociaal handwerken,  het is een greep uit wat de laatste uitgave van Vezel te bieden heeft.

Zelf schatten zoeken?  Dat kan aan de leestafel in de Vezelstand. Wij zijn zaterdag 3 november te vinden bij de Landelijke weefdag 2018 in Barneveld, georganiseerd door Weefnetwerk.

En op 15, 16 en 17 november staat de leestafel in Den Bosch tijdens de Handwerk en quiltdagen.

Voor meer informatie Vezel magazine
Geen opmerkingen:

Een reactie posten