maandag 22 oktober 2018

Twee nieuwe exposities in Museum de Kantfabriek

Vanaf zondag 28 oktober a.s. zijn er twee nieuwe exposities te zien in Museum de Kantfabriek:Expositie Textiel Leeft in Horst

Van 28 oktober t/m 30 december organiseert Museum de Kantfabriek de expositie TEXTIEL LEEFT in Horst. Tien textielkunstenaars presenteren nieuw werk als vervolg op de publicaties in het overzichtsboek Textielleeft! van Ellen Bakker uit 2012.

Het zijn: Sylvia Terwisscha van Scheltinga, Pauline Nijenhuis, Carola Mokveld, Esther Bruggink, Els Lemkes, Hella van ’t Hof, Stef Kreymborg, Henrique van Putten en Ellen Bakker.

Zie verder: http://www.museumdekantfabriek.nl/exposition/textiel-leeft-in-horst/
Expositie MOP-UP2

Van 28 oktober t/m 6 januari 2019 presenteert Museum de Kantfabriek een nieuwe expositie. MOP-UP2 is een tentoonstelling met werk van vijf afgestudeerden van de Textiel- en Design Kunstacademies Maastricht (MAFAD) en Rotterdam (Willem de Kooning Academie).

Manouk Coenders
Manouk maakt kunst rond en op het lichaam in vormen als moulages, prenten, patronen en ruimte tussen het lichaam en kleding.

Laura van der Spoel
Zij maakt kleding van ringetjes. Laura creëert een variatie aan open en gesloten bolle en strakke vormen, die koude en warme effecten geven.

Sharita Karsten
‘NOT MADE ON MARS’ gaat over de herkomst van onze kleding. Met haar collectie wil zij bewustzijn creëren voor het feit dat kleding door mensen wordt gemaakt.

Nieke Verkennis
Zij laat zich inspireren door vormen en kleuren in de natuur en probeert deze te verwerken in haar textieldesigns. Vooral het onderzoek met vilt en weven geven prachtige resultaten.

Sam Schobbe
Sam is een drukontwerper. Haar werk kenmerkt zich door de combinatie van opvallende en heldere kleuren in combinatie met een speciale nabewerking van de stof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten