maandag 29 oktober 2018

Textielplein tijdens de handwerk en quiltdagen in Den Bosch

Kom helpen in de keuken van het Quiltersgilde!

Tijdens de Handwerk en Quiltdagen in de Brabant Hallen in Den Bosch van 15 t/m 17 november hebben wij helpende handen nodig! In onze keuken, die we opstellen tussen de andere verenigingen die onder de paraplu van het STIDOC vallen, kunnen bezoekers meehelpen blokken te maken. De blokken zijn bedoeld om een mantel te versieren die in het midden van het plein opgesteld staat. De leden van de Kostuumvereniging hebben een mantel gemaakt en krijgen vanuit alle verenigingen materiaal om deze mantel te versieren. 

In de keuken van het Quiltersgilde maken we blokken in verschillende maten. Alle ingrediënten zijn aanwezig om prachtige klassieke, moderne en art blokjes te maken.
De verenigingen werken met een specifiek kleurenschema dat door Caroline Grootenboer, de coördinator van het Textielplein, samengesteld is. We hebben TIMELESS TREASURES bereid gevonden om stoffen te sponsoren. Daar zijn we heel blij mee. Kijk eens wat een prachtige stoffen we gaan gebruiken!
Als basis gebruiken we Rasterquick, zodat de maten van alle blokken uiteindelijk gelijk zijn. Daar zullen de leden van de kostuumvereniging denk ik blij mee zijn. Dat werkt een stuk makkelijker dan allerlei afwijkende blokjes.

Er zijn naaimachines (keukenmachines) aanwezig, maar met de hand is het blokje ook heel eenvoudig in elkaar te zetten. 


De Handwerk en Quiltdagen hebben een vernieuwde opzet. Heel veelzijdig, er is voor elk wat wils. Kom naar Den Bosch en steek bij de verenigingen op het Textielplein even je handen uit de mouwen. Proef aan de verschillende technieken die aangeboden worden.

Tot ziens in Den Bosch!

Rose-Anne de Haan
Quiltersgilde
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten