dinsdag 23 oktober 2018

ROC mode studenten aan de slag voor Sheltersuit


11 ROC’s door heel Nederland hebben samen met Sheltersuit de handen ineen geslagen om deze winter 3.000 vluchtelingen op Lesbos, in Sarajevo en Duinkerke warm te houden. Mensenrechtenorganisaties luiden de noodklok: de situatie is ‘onhoudbaar’ en ‘mensonwaardig’. Sheltersuit start daarom een actie om 3.000 Sheltersuits gefinancierd te krijgen voor de kerst. De Sheltersuits (jassen die ook als slaapzak dienen) worden uitgedeeld aan kinderen en kwetsbare ouderen.

Op 18 en 19 oktober gaan alle MBO mode-studenten in heel Nederland aan de slag om Sheltersuits te fabriceren. Mode-ontwerper Omar Munie, voormalig schaatskampioen Erben Wennemars, politica Jetta Klijnsma en MBO-raad voorzitter Ton Heerts verrichten de kick-off van de actie.

Bas Timmer van Sheltersuits "Nog nooit eerder hebben alle ROC’s van één opleiding hun krachten gebundeld. Honderden MBO-studenten van de mode-opleiding zetten zich twee dagen lang belangeloos in voor vluchtelingen. Ze helpen massaal om Sheltersuits te maken: een kleine, maar effectieve schuilplaats. De Sheltersuit is namelijk een water- en winddichte jas die getransformeerd kan worden tot slaapzak. Je ritst simpelweg de slaapzak aan de jas en je bent volledig beschermd tegen water en kou. Broodnodig voor de duizenden vluchtelingen die deze winter de kou tegemoet gaan. Overdag kan de slaapzak opgeborgen worden in een speciale rugtas. En precies daar hebben de ROC-studenten ons bij geholpen. Hoe cool is dat?" 


Voor het hele verhaal:
https://www.sheltersuit.com/honderden-mbo-studenten-heel-nederland-komen-actie-vluchtelingen/

#roctober #ikgeefjewarmte #heyholetsgo #togetherwecan #letsunite #krachtvansamen #voorendoorvluchtelingen #madeinholland #dutchdesign #rocyourock

Geen opmerkingen:

Een reactie posten