woensdag 10 oktober 2018

Plooien met Bakri Shoukeh in handwerkcafé Zwolle


foto van Bakri Pleating
Op 10 november verheugt Handwerkcafé Zwolle zich er enorm op om Bakri Shoukeh te ontvangen. Bakri had in Syrië een bedrijf opgebouwd waar geplisseerd werd. Wij denken dan al gauw aan een plooirok, maar Bakri ging verder, veel verder.

Hij beheerst dit ambacht als geen ander en ging alle grenzen verkennen én verleggen. Hij ontpopte zich als een ware kunstenaar in het plisseren. Hij ontwerpt en vouwt zijn mallen waarbij de stoffen dusdanig geplisseerd worden waarbij een bijzondere structuur ontstaat.
Inmiddels is Bakri Shoukeh woonachtig in Nederland en heeft hij met zijn nieuwe bedrijf Bakri Pleating een plek veroverd. Hij werkt samen met designers en Handwerkcafé Zwolle. Daar zijn we erg blij mee.
Op deze dag zijn er twee sessies en er zijn nog enkele plekken vrij in sessie II die om 16.30 begint.

foto van Bakri Pleating
foto van Bakri Pleating

Al meer dan 10 jaar heeft Handwerkcafé Zwolle een plek binnen de wereld van Handwerken en Textiele Werkvormen.
Iedere tweede en vierde woensdagmiddag van de maand zijn tussen 13.30 en 17.00 uur de deuren geopend voor de liefhebbers. Een plek waar we - onder andere - elkaar ontmoeten, werken, elkaar inspireren en kennis met elkaar delen.
Bezig zijn met textiele werkvormen is over het algemeen iets wat je alleen doet. Het werken en samenzijn met mensen met eenzelfde passie geeft een energie boost en nieuwe inzichten.

In Handwerkcafé Zwolle wordt gewerkt in diverse technieken met uiteenlopende materialen. Denk aan: haken, breien, borduren, quilten. En, alle variaties binnen de handwerktechnieken.

De middagen worden bezocht door mensen die op alle niveaus aan het werk zijn. Of je nu beginner of (zeer) vergevorderd handwerkster bent, Handwerkcafé Zwolle is een goede plek om elkaar te ontmoeten. En, daar waar nodig elkaar verder te helpen.
Op deze middagen zijn er geen workshops of cursussen.

Workshops en cursussen zijn er wel, maar die worden op andere middagen of dagen georganiseerd. Op dat programma staat bijvoorbeeld: Satijnsteken en vouwpatchwork naar voorbeeld van de Miao, Russische graanpoppetjes maken, Freeform Haken en Breien, Broderie d’Art, en Plisseren met de Meester.

Dit jaar staat er naast de workshop Plooien met Bakri Shoukeh nog een tweede workshop op het programma.
Op 24 november ontvangen we Marjolein van der Heide die het vakmanschap van Broderie d’Art tot in de puntjes verstaat. Op die dagen kunnen cursisten starten, maar ook aan niveau II of goudborduren deelnemen. Marjolein leert je verschillende steken met de Lunéville naald. Als opstapje tot het maken van prachtige creaties als in de haute couture.


Vanaf januari is er weer volop nieuw aanbod.

Meer informatie over opgave, tijden, data etc. op het blog van het handwerkcafé Zwolle

foto van Bakri Pleating

foto van Bakri Pleating

Tekst van Carola Bruinink, de rechten van de foto's liggen bij  Bakri Pleating

Geen opmerkingen:

Een reactie posten