donderdag 18 oktober 2018

De waaier voor het TextielfestivalIn het stukje van de gevonden “schatten” heb ik het patroon van de waaier uit Frankrijk laten zien. Wil hij klaar zijn voor het Textielfestival in 2020, dan moet er toch echt een start gemaakt worden.

Omdat er een gemengde techniek voor gebruikt gaat worden, klos-en naaldkant, moeten er eerst een aantal voorbereidingen worden getroffen. Bij naaldkant wordt er eerst een traceer draad op het patroon genaaid. Ik zal niet verder op de techniek ingaan, daar zijn diverse boeken in de Textielbibliotheek voor te lenen. Aan deze opgenaaide draad worden de draden aan-en afgewerkt en komt de dikke afwerkrand, zo kenmerkend voor naaldkant, omheen gewerkt.

Omdat er in dit patroon ook veel kleine stukjes kloskant komen, maak ik hier ook gebruik van deze opgenaaide draad. In plaats van spelden te zetten bij het keren, haak ik bij het klossen aan rond deze draad. Heeft als voordeel dat je het werk van het kussen kan halen om naaldkant stukjes te maken. En natuurlijk kun je het werk gemakkelijk meenemen als je er ergens anders aan wilt werken.

Maar nu het traceren klaar is, vraag ik me af waarom ik voor een fuchsia roze draad heb gekozen terwijl ik van plan ben de waaier in het bruin te maken.
Zal een hele uitdaging worden deze kleur zo goed weg te werken dat je hem in het eindresultaat niet meer kunt zien!

Liesbeth van Loo
LOKK
Geen opmerkingen:

Een reactie posten