zaterdag 6 oktober 2018

"Buiten de lijnen": eerste ontmoetingsdag Artquilters

Het Quiltersgilde wil het Artquilten meer op de kaart zetten.
Binnen het Gilde zijn heel veel mensen actief bezig met het uitproberen van nieuwe materialen en andere manieren van werken. Men gaat over de grenzen van het gewone patchen en quilten heen.

Voor sommigen is dat een tijdelijk uitstapje, maar er is een groeiende groep quilters die er voor kiest zich hierin verder te ontwikkelen.
Natuurlijk is er een groep die veel exposeert en zelfs werk verkoopt. Maar er zijn veel meer quilters die veel voldoening halen uit het werken vanuit zichzelf, vanuit een zelf-gekozen thema, emotie, of vanuit muziek. Kijk eens hoeveel groepen er in de loop van de afgelopen jaren ontstaan zijn, zoals : voormalig Quilten Speciaal-groepen, Duikvluchtgroepen, Op-weg-naar- Art groepen, experimenteer-groepen. Regionale ArtQuiltgroepen.
Het Quiltersgilde wil een plek zijn waar alle quilters elkaar kunnen ontmoeten en stimuleren; waar men van elkaar kan leren.
Begin 2018 is er daarom een oproep geweest in Quiltnieuws om de belangstelling te peilen voor een Artquiltgroep. Er hebben zich bijna 200 mensen aangemeld. Uit een bescheiden inventarisatie is gebleken dat deze groep vooral digitaal actief is en via internet haar kennis vergaart en deelt.
Olga Prins: Water

De eerste ontmoetingsdag van Artquilters met het thema “Buiten de Lijnen” wordt georganiseerd op 20 oktober 2018 in Nijkerk. In het programma zitten o.a. workshops met Ginni Fleck, Olga Prins en Suze Termaat.  En de winkel Mijn Eigen is er natuurlijk ook bij!
Binnen een week was deze dag helemaal volgeboekt, Maar er komen er vast nog meer!

Er is ook een digitale Facebookgroep gestart. Het is een zogenaamde geheime groep, zodat de informatie niet zomaar voor iedereen toegankelijk is die er niks mee te maken heeft. Je kunt door ons in de groep geplaatst worden als je een Facebook-account hebt. Voor deze Facebookgroep kun je jezelf aanmelden. Dit doe je door vriend te worden met Liesbeth Wessels en je op te geven via deze melding

Kun je niet op de eerste dag, maar wil je wel op de hoogte blijven? Meld je aan voor de maillist. Als er iets te melden is, word je geïnformeerd. Verdere informatie is te vinden op de website van het Quiltersgilde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten