woensdag 19 september 2018

Vezel, vezels,vezelen

Vrijdag 7 september. Samen met Huib (mijn man) in de auto onderweg naar Deventer. En het regent dat het plenst,  niet verwacht en verrassend. Beetje jammer voor Huib,  die de dag wil benutten om een stukje Pietenpad te lopen, van Nijverdal naar Holten.

Ook ik heb wat te lopen,  want ik ben onderweg naar de jubileumtentoonstelling van het Quiltersgilde dat 35 jaar bestaat. En omdat Deventer dit jaar 1250 jaar bestaat,  belooft het een mooi feestje te worden.

Maar eerst is er een vergadering,  met de redactieleden van het Textielplatform blog. Zelf ben ik gastblogger bij het platform, nog niet zo lang en ik vind het leuk om de andere leden te ontmoeten. En op een bijzonder locatie, Het Charles Dickens kabinet, een kleinschalig museum over het leven en het werk van Charles Dickens, in de voormalige Vrouwengevangenis in de Walstraat. Wat een feest,  een vergadering midden tussen alle kleding die tijdens het Dickensfestijn wordt gedragen.

Overzicht kleding Dickens Kabinet Deventer

We hebben een prima vergadering,  waar het Textielfestival 2020 in Leiden een belangrijk gespreksonderwerp vormt. De verschillende textielverenigingen in Nederland krijgen tijdens dit festival de kans te laten zien wat ze in huis hebben. Er wordt al druk voorwerk gedaan door de diverse verenigingen en in de aanloop naar het festival komt er steeds meer informatie naar buiten.

Na de vergadering loop ik naar de Grote of Lebuiniskerk en bezoek de expositie van het Quiltersgilde. Een mooie tentoonstelling,  met een grote diversiteit aan stijlen. Zo heb ik de diverse elementen van deze dag mooi in elkaar geweven.


Intussen zijn we alweer even verder en vragen andere zaken de aandacht. Bijvoorbeeld de nieuwe Vezel, die deze week uitkomt met het artikel van Jolanda Rietdijk, over freestyle weven met gebruik van een RailReed, en hele nieuwe ontwikkeling in de weefwereld:

Deel van een RailReed met losse module

En een blik op de inhoudsopgave geeft nog een aantal interessante items, zoals Grafisch vilten,  van papier uit de shredder tot 'Ode aan Matisse',  Sociaal handwerken en tal van andere onderwerpen.

Meer informatie vind je op onze website: www.vezel.org

Tot zover voor nu, verhalen zijn altijd welkom, heb je er één, laat het ons weten.

Hartelijke groet,  Eke Krug,  namens Vezel
Geen opmerkingen:

Een reactie posten