woensdag 26 september 2018

Schatten scoren: Prikking van een waaier

de Prikking van de waaier

Kunt u soms ook zo genieten van iets wat u gekocht heeft?

Een paar nieuwe schoenen, die een week op de tafel staan te pronken. Je wilt ze niet aandoen, maar alleen maar naar kijken. Mijn man begrijpt dit soort emoties niet zo goed. Die schoenen koop je toch om aan te doen en niet om op de tafel te zetten en naar te kijken.

Ook een bezoek aan een beurs kan schatten opleveren. Verlekkerd kijken naar al die mooie kleuren garens en je laten verleiden tot de aanschaf van enkele exemplaren die je niet kunt laten liggen. ’s Avonds thuisgekomen leg je de klosjes naast elkaar en je kunt zo intens genieten. Zonde om te gebruiken. Dan gaan ze in het laatje, naast al die andere mooie kleurtjes.

Zo ook in 2012 tijdens een kantevenement in Caen, Frankrijk. In een doos met kantpatronen zag ik een Prikking ( zo heet een kantpatroon) liggen van een waaier met de afbeelding van een mot, een nachtvlinder. Prachtig en ik kon de verleiding niet weerstaan. Heel vaak heb ik deze schat uit de kast gehaald en bekeken. Het garen wat ik erbij had gekocht is al lang gebruikt voor wat anders. En nu, in de voorbereiding van het Textiel Festival van 2020 wist ik het: nu ga ik het patroon gebruiken. Mijn schat van toen krijgt een bestemming!

Liesbeth van Loo

LOKK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten