maandag 24 september 2018

Schatten scoren: het Franse babymutsjeDoen jullie het ook? Als je boodschappen aan het doen bent net dat bijzondere ding vinden, rommelmarkten bezoeken en dan in alle kramen graven naar oud textiel, op textielevenementen de bijzondere spullen er uit vissen, etc. etc.

In de webredactie van Textielplatform zijn we vast niet de enigen die dit regelmatig doen. Een van de redactieleden had daar de prachtige term: ‘Schatten Scoren’ voor.

En zo voelt het ook! Je hebt iets prachtigs gevonden dat je Absoluut Niet Kon Laten Liggen. Nuttig of niet (liefst wel natuurlijk), te gebruiken in een projectje of niet. Gewoon voor de Heb. Omdat het zo mooi was.

Daarna dat tevreden gevoel!

We gaan er op het Textielplatform een kleine serie aan wijden de komende maanden. Ieder redactielid zal u deelgenoot maken van een of meer gevonden schatten.

Zin om mee te doen? Ook zo iets moois gescoord dat je graag wil laten zien? Laat het ons weten en dan nemen we contact met je op om je bijdrage hier te plaatsen!

En dan zal ik maar aftrappen met een van mijn eigen recente schatten.

Het is een piepklein babymutsje. Deze zomer gescoord in een Franse kringloopwinkel ergens in de binnenlanden daar. Ik heb er als quilter helemaal niks aan en er op borduren vind ik zonde. Maar het was zo mooi! 4 Euro! Het moest mee!

Om te laten zien hoe klein het is heb ik er een balpen naast gelegd.

Met hele kleine kantjes er aan en van die hele smalle zelf gemaakte lintjes! En een eigen monogram er in geborduurd met ongelofelijk kleine kruissteekjes!

Het is perfect gemaakt en afgewerkt met van die piepkleine steekjes. Je ziet aan het ding dat daar een aanstaande moeder of oma (ja het waren natuurlijk dames) met veel liefde aan heeft gewerkt.

Respect ook voor het vakwerk van de maakster!

Het mutsje ligt hier nu gewoon in de kast en ik mag er af en toe naar kijken (en er aan zitten!).

Als ik nog eens een kleinkind krijg ben ik bang dat het kind toch echt een keer het mutsje op moet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten