donderdag 6 september 2018

Jubileums, Groene mannen en Dutch BadAsses

Afgelopen maandag schreven we over de Algemene Tentoonstelling van het Quiltersgilde die van 6 t/m 9 september wordt gehouden in Deventer.
Maar niet alleen in de Lebuïnuskerk (waar de tentoonstelling wordt gehouden) is veel te zien.

Op drie locaties in het centrum van Deventer vind je een expositie van de 280 Jubileumquilts. Ze zijn door leden van het Gilde gemaakt ter gelegenheid van het  35-jarig jubileum van het Gilde en in iedere quilt moesten de lapjes verwerkt worden uit de pakketjes die de leden gekregen hebben ter ere van deze feestelijke gelegenheid. De quilt hierboven is een van de Jubileumquiltjes.

Daarnaast zijn er nog een paar quiltexposities te zien in Deventer.
Onder de veelbelovende titel Groene Mannen Quilt Expositie laten 7 vrouwen en één man (!) een aantal quilts zien in het Penninckshuis.

De openingsceremonie is op donderdag 6 september om 9:45 uur. Dan is het volledige Groene mannen team aanwezig.

In hetzelfde Penninckshuis is er tegelijk met de Groene Mannen een expositie van de Dutch BadAssQuilters

De BadAssQuilters is een groep van 8 fanatieke quiltsters.
Op de tentoonstelling worden 16 quilts van deze groep geëxposeerd. De groep maakt alle soorten quilts, van klassiek tot modern, van memoryquilts van kleding tot quilts voor kinderen van vluchtelingen.

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september is de hele groep aanwezig en neemt naast extra eigen werk ook alle quilts mee voor de kinderen van het AZC Assen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten