woensdag 15 augustus 2018

Vezel, vezels, vezelen, gevezeld

Afgelopen maand heb ik, samen met mijn man, twee exposities bezocht.
'Sterke staaltjes - vrouwenhandwerk' in Museum Nagele, nog te zien t/m 26 augustus 2018 en 'Ontmoeting' in kerkje Het Lam in Blokzijl, nog te zien t/m 19 augustus 2018.
In beide gevallen gaat het om groepsexposities en draait het om textielkunst, soms gecombineerd met mixed media. Bijzondere exposities, waar verschillende technieken en werkprocessen te zien zijn, met verrassende resultaten. Het is boeiend om met aanwezige kunstenaars in contact te komen en verhalen achter het werk te horen.

STERKE STAALTJES, vrouwenhandwerk’
QS2 in Museum Nagele


Ook in het blad Vezel laten kunstenaars in verschillende (vezelige) technieken hun werk zien en vertellen over hun passie en processen. Nieuwe technieken en bestaande technieken met andere ogen bekeken en van daaruit verder 'borduren'.

Harm Harms, hoofdredacteur, schrijft altijd het voorwoord in Vezel. Hier volgt en citaat uit nummer 1 van dit jaar:

Nieuw is meestal het oude met een kleine verandering....

En verderop in hetzelfde voorwoord:

Het is niet altijd gemakkelijk om steeds weer met een onbevangen blik naar de dingen om me heen te kijken. Het vraagt veel ervaring door te doen. Het is daarom elke keer weer een plezier om in Vezel te lezen hoe anderen van het platgetreden pad zijn gegaan. Het oude wordt op een nieuwe manier bekeken. Het perspectief wordt veranderd. Een dood blad wordt aanleiding tot een poĆ«tisch beeld. Een pannenlap of een eenvoudig haakwerkje wordt dan een onderdeel van kunst en een vroeger kledingontwerp onderdeel van nu. Het verleden wordt zo steeds weer geĆ«valueerd en helpt mee om de toekomst te bepalen.... 

Einde citaat.

Wij nodigen graag iedereen uit om kennis, kunde en ervaring te delen. En wij zijn altijd op zoek naar nieuwe lezers.

Tot volgende maand, Eke Krug (Vezel)

Binnnenkant Vezel flyer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten