maandag 27 augustus 2018

Contemporary Fashion: klederdracht in een nieuwe jas

Van 5 september 2018 tot en met 31 maart 2019 organiseert Het Klederdrachtmuseum in Amsterdam de tentoonstelling Contemporary Fashion
De tentoonstelling presenteert een selectie van kostuums en objecten van hedendaagse modeontwerpers die geïnspireerd zijn op de Nederlandse klederdracht. Deze tentoonstelling is een ode aan deze ontwerpers die hun inspiratie haalden uit de Nederlandse klederdracht en die door middel van hun nieuwe ontwerpen de designs en vormgeving uit de klederdracht laten voortbestaan. 

Het Zuiderzee Museum (Collectie uit de expositie ‘Gejaagd door de wind’) en het Zeeuws Museum (collectie van de expositie ‘Handwerk’) hebben royaal een aantal kostuums, kostuumonderdelen en mooie hoeden in bruikleen gegeven voor deze tentoonstelling.

In de tentoonstelling worden kostuumstukken van oa de volgende ontwerpers getoond; Walter van Beirendonck, Kasper Jongejan, Tess van Zalinge, Bas Kosters, Meeta Mastani & Marlies Visser, Viktor&Rolf , Antoine Peters, Elizabeth van der Helm, Elke Wierenga. 
De ontwerpers vertaalden klederdracht naar mode anno nu. Met name handwerk en duurzaamheid blijken als kernelementen van klederdracht uitstekend toepasbaar op de hedendaagse ideeën van mode en stijl.

In september organiseert het Museum ook workshops voor het maken van Staphorster Stipwerk. Zie daarvoor de website van het Museum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten