woensdag 11 juli 2018

Zomerexpositie Ineke van Unen


In juli en augustus heeft Ineke van Unen een grote solo-expositie met meer dan 30 kunstwerken in de grote, lichte Michaëlskerk op Wieringen, Kerkweg 22, Oosterland (Noord-Holland).
Ineke van Unen
Bij verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland valt steeds weer het unieke werk op van Ineke van Unen. Niet alleen in de afzonderlijke werkstukken, maar ook in de harmonische samenhang van vaak meer dan 20 geëxposeerde art-quilts komt haar diepe inzicht in vormgeving en haar bijzondere gevoel voor kleur en materiaal in de eenvoud van de abstractie het meest zuiver tot uitdrukking. Haar werk sprankelt als het ware van de muur in het opvallend ontwerp, de heldere kleuren en het flonkerend stikwerk.

Van Unen is in de loop der jaren steeds meer geïnspireerd en geraakt door de abstracte kunst. Een stroming waarin de kunstenaar zijn gevoelens niet uit in levensechte afbeeldingen of bestaande patronen, maar waarin hij of zij zijn stemmingen en emoties in een eigen beeldtaal vast legt. Het is verrassend hoe begrijpelijk Ineke haar inspiratie en emoties zichtbaar maakt. In haar werk laat ze goed zien dat het wezen van de beeldende kunst niet het vertellen van een verhaal door middel van figuratie is, maar dat de essentie ligt in het abstract verbeelden van emoties.

Van Unen exposeerde eerder tijdens internationale tentoonstellingen in o.a. de Vendée in Frankrijk, Biennale Internationale D’Arts Textiles bij Lyon, in Birmingham, in Val d'Argent, in Karlsruhe, in Praag en Veldhoven.

Deze zomer-expositie is dagelijks te bezichtingen (behalve op maandag) van 13.30 tot 16.30 uur. 
Toegang € 2,50 inclusief een kopje koffie of thee.Voor bezoek buiten openingstijden kunt u contact opnemen met ons kantoor. t 0227 51 16 26.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten