dinsdag 3 juli 2018

Wedstrijd Textiel Plus en de Handwerk en Quiltdagen in Den Bosch

Van donderdag 15 tot en met zaterdag 17 november 2018 vindt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch de inspirerende kunstmarkt Textiel Plus Arts & Crafts plaats, als onderdeel van de Handwerk en Quiltdagen. Om deze eerste editie van Textiel Plus Arts & Crafts te vieren, organiseren TxP en de organisatie van het evenement een wedstrijd! 

Wat moet ik maken?
Kies een persoonlijk object waarmee je je emotioneel verbonden voelt. Dat kan iets van textiel zijn, bijvoorbeeld een kinderhemdje, maar dat hoeft niet. Het mag ook een foto zijn, of iets heel anders. Bewerk dit object vervolgens met de textiele technieken waar jij graag mee werkt. Hoe kun je met deze ingrepen de emotionele waarde die het object voor jou heeft zichtbaar maken? Laat je handen wapperen en je creativiteit welig tieren! Ook tekst is toegestaan, mits in textiel. Werk je tweedimensionaal, dan zijn de maximale maten 50 x 50 cm. Werk je driedimensionaal, dan zijn de maximale maten 30 x 30 x 30 cm. Geef je werk een pakkende titel, en geef ca. 50 woorden uitleg. Alle inzendingen zullen geëxposeerd worden op Textiel Plus Arts & Crafts.

Wat zijn de kosten voor deelname?
Voor deelname aan de wedstrijd en de organisatie van de expositie wordt een kleine vergoeding gevraagd: € 15,- voor abonnees van TxP (Textiel Plus), en € 20,- voor niet-abonnees. Toegang tot de beurs is voor deelnemers aan de wedstrijd gratis.

Hoe meld ik mij aan?
Aanmelden kan op http://handwerkenquiltdagen.nl/wp-content/uploads/2018/05/InschrijfformulierTxPwedstrijd.pdf

Hoe zend ik in?
De organisatie van Textiel Plus Arts & Crafts stelt het zeer op prijs als je je kunstwerk persoonlijk op de beurs aflevert en ophaalt. Afleveren kan op woensdagmiddag 14 november 2018 van 12.00 tot 20.00 uur en op donderdagochtend 15 november 2018 van 7.00 tot 9.30 uur. Ophalen kan alleen op zaterdag 17 november 2018 vanaf 17.00 uur. Adres Brabanthallen: Diezekade 2, 5222 AK, ’s-Hertogenbosch. Als deelnemer van de wedstrijd hoef je geen entree te betalen.

BELANGRIJK: lees het reglement https://www.textielplus.nl/wp-content/uploads/2018/05/Wedstrijdvoorwaarden-Textiel-Plus-Arts-Crafts-TxP-wedstrijd-2018-1.pdf voor meer informatie over onder meer het inzenden en verzekeren van je werk, auteursrechten en publiciteit.

Hoe lever ik foto's aan?
Maak ongeveer vijf foto’s van goede kwaliteit (zo hoog mogelijke resolutie) van je werk. Let erop dat de belichting goed is (liefst daglicht). Is je werk driedimensionaal? Fotografeer het dan van verschillende kanten. Leg ook enkele sprekende details van het werk vast met je camera. Stuur deze foto’s vóór maandag 1 oktober 2018 per WeTransfer naar wouter@dedoelenpers.nl. Vermeld duidelijk je naam en adres. Let op: als de kwaliteit van de foto’s onvoldoende is, zullen deze niet door de jury bekeken worden.

Hoe worden de werken beoordeeld?
Tijdens de kunstmarkt maakt de jury bekend wie de winnaar is. Over de beslissing van de jury kan niet worden gecorrespondeerd. Ook het publiek kan een stem uitbrengen. De winnende werken worden gepubliceerd in TxP 246. Op deze plek maken we later de samenstelling van de jury, het moment van prijsuitreiking en de prijzen voor de jury- en publiekswinnaar bekend.

Op de hoogte blijven?
Nieuwe informatie over deze wedstrijd publiceren we op deze pagina en vermelden we in de nieuwsbrief van TxP. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Vergeet je dan niet aan te melden. Of meld je aan voor de nieuwsbrief van de Handwerk en Quiltdagen!Geen opmerkingen:

Een reactie posten