zaterdag 14 juli 2018

Sterke Staaltjes Vrouwenhandwerk van QS2

Op 3 juni 2018 vond de opening plaats van de expositie van de Textielgroep QS2. Twaalf kunstenaars uit verschillende delen van het land tonen werk rondom het thema 'Contrast'.'Sterke Staaltjes'
vrouwenhandwerk van QS2


Contrast is het verschil tussen tegenstellingen en het thema voor een verrassende ‘fiber art’-tentoonstelling door de kunstenaarsgroep QS2.

Licht-donker, vintage-nieuw, zacht-hard, aaibaar-stekelig zijn voelbaar gemaakt met vilt, stof, plastic, ijzerdraad of papier, in plat en ruimtelijk werk.
De twaalf leden van QS2 zijn al vijftien jaar bij elkaar, ze zien hun diversiteit als drijvende kracht voor kruisbestuivingen. QS2 heeft haar wortels in de textielkunst, ze verkennen het thema ‘contrast’ met de vrijheid die de groep eigen is. QS2 is duidelijk méér dan alleen maar de som der delen.

Aan deze tentoonstelling doen mee: Hilly Binksma-Martens, Inge Bosman, Jansje Dane-Ruijter, Ria Demarteau, Anneke Ek, Liesbeth Klein, Marijke Maijer, Marijke Ouwehand, Liesbeth Ouwerkerk, Mieke Plug, Martha de Vos-Hunneman en Grietje van Wijk.

De opening werd verricht door Monika Auch, beeldend kunstenares, publicist.
Klik hier voor haar openingstekst.

De tentoonstelling is te bezichtigen van 31 mei tot en met 26 augustus 2018.

U bent welkom!

Museum Nagele

Geen opmerkingen:

Een reactie posten