vrijdag 15 juni 2018

ViltKontaktGroep maakt een deel van de STIDOC mantel.

De LOKK 'Landelijke Organisatie Kant Kunst' lid van het STIDOC heeft een uitdaging uitgezet. Een mantel maken in samenwerking met de andere textiele verenigingen. Uiteraard een leuk initiatief waar wij als ViltKontaktGroep graag een bijdrage aan leveren. 
We kregen via de post het patroon opgestuurd met de kleurenstaaltjes zodat we aan de slag konden. We hebben een oproep geplaatst wie er mee wilde helpen aan dit project. Met zes leden hebben we gebrainstormd, proefjes gemaakt, de onderdelen voor het echte werk gemaakt en deze in elkaar gezet. In totaal hebben wij hier drie dagen  met veel plezier aan gewerkt.  Leuk om elkaar te leren kennen, expertises uit te wisselen en gezellig met elkaar te vilten. Het resultaat een linker voorpand en linker mouw. 


Uiteraard zijn wij nu heel benieuwd wat de andere verenigingen gemaakt hebben en hoe de uiteindelijke mantel er uit ziet. Heel spannend!De mantel zal voor het eerst te zien zijn met het international Lace Event georganiseerd voor leden van LOKK. 
Daarna zal de mantel gepresenteerd worden met de Handwerk en Quiltdagen in de Brabanthallen van 15 t/m 17 november. Aangezien het zo'n leuk idee is, gaan we samen met de andere verenigingen op deze beurs een nieuwe mantel maken. De gemaakte mantels worden gebruikt met het Leidse Textielfestival in 2020.


Keetje, Marjoleine, Anke, Gerine, Olga en Nelly het was fijn om samen aan dit leuke, inspirerende project te werken! Dank jullie wel! 


Caroline Grootenboer
ViltKontaktGroep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten