vrijdag 22 juni 2018

Vezel, vezels, vezelen - de verhalen

Vezelen is het woord dat wij als vrijwilligers gebruiken als we iets doen voor Vezel Magazine. En dat kan van alles zijn,  schrijven voor het blad,  de website of de Facebook pagina. Met mensen praten en horen wat ze van het blad vinden. Een gesprek over wat ze zelf doen met textiel, en hoe ze dat ervaren. Kennis delen en leren van elkaar.

We zijn ook geregeld op locatie, zoals afgelopen april, tijdens de landelijke dag van de Vilt Kontakt Groep in Ryptsjerk. En tijdens het Quiltfestival Noord Groningen twee weken geleden. Wat een feest om daar te zijn, allemaal enthousiaste mensen, prachtige quilts in historische kerken op het hoge land van Groningen.

Vezelwand

Juist op locatie spreken wij als vrijwilligers veel mensen . Oude bekenden, die Vezel al jaren op de mat krijgen, en mensen die voor het eerst kennis maken met het blad en blij verrast zijn. Tijdens deze gelegenheden praten mensen enthousiast over wat ze zelf doen op textielgebied en stellen wij geregeld de vraag, wil je daar eens over schrijven voor Vezel. Een verhaal over een project, proces of ervaring met textiel. Schrijf het eens op... wij kunnen je helpen er een goed verhaal van te maken en publiceren het in Vezel!

Textiel en architectuur,  foto Eke Krug

Ook ik, Eke Krug, schrijf voor Vezel. In de nieuwste editie een verhaal over textiel en architectuur, zo op het oog een vreemde combinatie,  maar met een mooie uitkomst. Dat gaat niet vanzelf. Een persoonlijk verhaal laat ook emotie en frustratie zien tijdens het proces, dat mag erin zitten en wordt zelfs toegejuicht. Ook aan mijn bijdrage is geschaafd om het geschikt te maken voor publicatie.

Eind deze week komt de nieuwe Vezel er aan. Op onze website, Vezel.org staat al een inspirerend voorproefje!

Foto Harm Harmsen


Vezel ook vier keer per jaar in de brievenbus ontvangen?  Dat kan!  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten