zaterdag 9 juni 2018

Tijd voor iets nieuws met artquilts

Boundless Suze Termaat

HET QUILTERSGILDE WIL HET ARTQUILTEN MEER OP DE KAART ZETTEN.

Binnen onze vereniging zijn heel veel mensen actief bezig met het uitproberen van nieuwe materialen, andere manieren van werken. Men gaat over de grenzen van het gewone patchen en quilten heen. Voorbeelden daarvan zijn te zien op de Tentoonstelling voor Miniatuurquilts, want kleine werkstukken lenen zich voor uitproberen en ontdekken.

Voor sommigen is dat een tijdelijk uitstapje, maar er is een groeiende groep quilters die er voor kiest zich hierin verder te ontwikkelen.
WANNEER IS HET ARTQUILTEN ? WANNEER MAG JIJ JEZELF EEN ARTQUILTER NOEMEN ?

Natuurlijk is er een groep die veel exposeert, zelfs werk verkoopt. Maar er zijn veel meer quilters die veel voldoening halen uit het werken vanuit zichzelf, vanuit een zelf-gekozen thema, emotie, of vanuit muziek. Kijk eens hoeveel groepen er in de loop van de afgelopen jaren ontstaan zijn, zoals : voormalig Quilten Speciaal-groepen, Duikvluchtgroepen, Op-weg-naar- Art groepen, experimenteer-groepen. Regionale ArtQuiltgroepen.

Met deze grote groep mensen willen we op zoek gaan naar een vorm om elkaar te stimuleren, een plek binnen het Quiltersgilde voor mensen die zich binnen deze stroming op hun plaats voelen.
Om te beginnen willen we graag weten WIE binnen het Quiltersgilde  (en natuurlijk ook daarbuiten) zich thuis voelt bij ArtQuilten.
Met deze groep willen we een eerste bijeenkomst organiseren op een centrale plek in het land om samen verdere plannen te ontwikkelen.

DOE MEE. Meld je aan. Klik hier om naar het formulier te gaan. 

Deze eerste stap is om te kijken hoeveel quilters betrokken willen zijn bij ArtQuilten. Daarna gaan we samen het hoe en wat bepalen.

Wij willen net als bij het Moderne Quilten niemand uitsluiten. Als je bezig bent met Artquilten, als je nieuwsgierig bent , als je deze richting op wilt gaan, ben je van harte welkom .
Het Quiltersgilde wil er zijn voor alle quilters,

Pieternel Hol, Suze Termaat en Liesbeth Wessels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten