maandag 4 juni 2018

Quiltfestival Noord Groningen; voor liefhebbers van textiel, natuur en cultuur

Het is bijna zover; 8 9 en 10 juni is er in Noord Groningen het Quiltfestival.

Het is bijna een must voor alle quilters, maar ook komen alle textielliefhebbers  ruim voldoende aan hun trekken. In het mooie Hogeland in Nood Groningen in prachtige oude kerkjes zijn zeer bijzondere exposities ingericht. De natuur is wonderschoon en de bewoners van het Hogeland en de vele vrijwilligers zijn gastvrij.  De route kan per auto, maar voor de sportievelingen is er ook een mooie fietsroute.
Ik ga hier niet alle exposanten vermelden, stel dat ik er eentje vergeet, maar op de website van het Quiltfestival is alle informatie te vinden.

Ode aan de Waddenzee
Voor het Quiltfestival is het een lustrum jaar en daarom is er in samenwerking met Waddenzee Werelderfgoed en het Quiltersgilde een grote expositie die in het teken van Waddenzee Wereld Erfgoed staat. Bijzonder aan deze expositie is dat jong en oud zijn uitgenodigd  om werk in te sturen in materiaal naar eigen keuze. Ik ben reuze benieuwd naar de inzendingen en als Wad liefhebber heb ik zelf ook ingestuurd en natuurlijk is mijn materiaal textiel.

Wedstrijd
In Kantens in het dorpshuis worden de wedstrijdquilts geëxposeerd. Er zijn twee categorieën; traditioneel- en moderne quilts  en art quilts. Het thema is Eiland(en) en ook hiervoor heb ik werk gemaakt. Ik vind het heel  leuk om werk te maken voor wedstrijden en leer vaak ook best wel veel van het juryrapport.

Ruim 5 dagen lang feest
Woensdagavond ga ik er al naar toe. De groept teQStiel waar ik lid van ben exposeert in de molen van Kantens. Van te voren hebben wij uitgebreide proefopstellingen gemaakt, maar in de molen zal er ook wel het nodige geïmproviseerd moeten worden.  Daarom  reserveren wij de hele donderdag voor het  inrichten van de Molen.

Het is dus een beetje werken, maar vooral heel veel genieten van al het moois en heel veel lieve bekenden ontmoeten en nieuwe contacten maken.
Wie weet tot ziens in Noord Groningen

hartelijke groet,
Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde


Geen opmerkingen:

Een reactie posten