woensdag 16 mei 2018

Vezel, vezels, vezelen

Vezels, ze vormen een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. In fysiek opzicht hebben we vezels nodig voor onze spijsvertering, mentaal stimuleren vezels, in welke vorm dan ook, onze creativiteit en verbeeldingsvermogen.

Brandnetelgaren - Mathilde Jongbloed

Sinds mensenheugenis worden plantaardige en dierlijke vezels bewerkt om er gebruiksvoorwerpen, kleding en schoeisel van te maken. En al snel begon men deze voorwerpen te verfraaien met kleur en versierselen. Het handwerk was geboren en tot op de dag van vandaag beleven wereldwijd vele mensen hier plezier aan, zowel professioneel als hobbymatig.

Jeans Story - Hélѐne Derkx

En hier komt Vezel in beeld, een blad, of zoals je het ook kunt noemen, een magazine waar alle verhalen over vezels samenkomen. Door een grote groep vrijwilligers wordt er hard gewerkt om het blad vier keer per jaar uit te laten komen. In Vezel kun je je verhaal vertellen, het proces dat je doormaakt bij het verwerken van jouw vezels. Wat ging er goed, maar ook wat ging er fout. Je eigen (leer)proces delen met gelijkgestemden, die hele grote groep mensen die plezier beleeft aan handwerk, of het nu kunstzinnig of nuttig is.

Met het oog op vilt - Harm Harms

In aanloop naar het Textielfestival in Leiden in 2020 werkt Vezel samen met het Textielplatform. Iedere maand schrijft Vezel hier een blogbericht en we roepen jullie op om jullie verhalen via Vezel te delen. Vezel is altijd op zoek naar interessante artikelen, zolang het maar gericht is op kennis, kunde en ervaring. We hebben vaardige redacteuren die de artikelen redigeren, dus al ben je niet overtuigd van je eigen schrijfkwaliteiten, probeer het eens. Samen maken we er een mooi verhaal van.

Bijgaande foto's verwijzen naar artikelen in de nieuwste Vezel, 38ste jaargang, nummer 1 van maart 2018. Voor meer informatie over dit nummer, voorgaande uitgaven, een nummer bestellen of abonneren,  www.vezel.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten