maandag 21 mei 2018

State of Fashion: twee evenementen over hergebruik van kledingClose to You is een groot evenement van enkele maanden in het kader van het project State of Fashion en gaat over ‘slow fashion’. He brengt alternatieven voor het snel veranderende modesysteem in beeld. Gedurende het publieksprogramma van Close to You zijn er onder meer  lezingen en in elke editie wordt een kledingruil georganiseerd. Op deze manier deed Close to You elke maand een andere stad in Gelderland aan. De eerste editie vond plaats in maart in Apeldoorn en ging over plastic als basis voor sieraden. Daarna streek Close to You neer in Wageningen, en dook in de wereld van het kleuren van kleding met natuurlijke grondstoffen. Deze laatste editie gaat over het hergebruik van kleding en textiel door nieuwe kleding te maken uit bestaande stukken en vindt plaats in het Openluchtmuseum in Arnhem op 26 mei.

Het programma voor 26 mei ziet er als volgt uit:

Lezing (10:30 uur - 12:30 uur)
Het hergebruik van kleding en textiel is van alle tijden! Tijdens deze lezing vertelt Hanneke van Zuthem, conservator klederdracht bij het Openluchtmuseum, over de bijzonder duurzame geschiedenis van het (her)gebruik van kleding en textiel in Nederland. Daarnaast geeft mode-ontwerpster Liselore Frowijn weer hoe deze principes vandaag de dag nog steeds een bron van inspiratie kunnen vormen voor mode-ontwerpers én consumenten.

Kledingruil (15:00 uur - 17:00 uur)
In je kledingkast heb je vast wel een paar kledingstukken liggen die je nooit of niet meer draagt. Zonde toch? Neem ze mee naar de laatste Close to You kledingruil op zaterdag 26 mei van 15:00 tot 17:00 uur en geef je oude kleding een nieuw leven!

Meer informatie en aanmelden kan via de website van State of Fashion/lezing en kledingruil.
Op 31 mei en 1 juni is er in het kader van State of Fashion ook een Fashion Colloquium in Musis in Arnhem.
Deze tweedaagse conferentie wordt georganiseerd door ArtEZ University of the Arts in samenwerking met State of Fashion. Het Fashion Colloquium is een jaarlijks initiatief voortgekomen uit een netwerk van 4 instituten (London College of Fashion, Institut Francais de la mode, Paris, Domus Academy, Milaan, en Parsons The New School for Design, School of Fashion, New York), en strijkt ter gelegenheid van State of Fashion 2018 neer in Arnhem.
In dit Colloquium -dat na registratie gratis toegankelijk is - wordt gesproken over
hoe we kunnen ontwikkelen naar een modewereld die verantwoordelijk consumentisme op een moderne manier benadert. Design, verbeeldingskracht en esthetiek zijn essentieel om mode op een meer duurzame manier te kunnen vormgeven.

Meer dan 30 internationale academici en creatieve beoefenaars presenteren hun onderzoek over thema's als nieuwe materialen, ontwerp voor gesloten lussen, esthetische duurzaamheid en emotionele connectiviteit, herdefiniëren waardestelsels, nieuwe bedrijfsmodellen en organisatievormen. Samen zal er gediscussieerd worden over hoe we innovatieve benaderingen kunnen ontwikkelen.

Registreren voor dit Colloquium kan via de website van State of Fashion/Fashion Colloquium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten