maandag 7 mei 2018

Quiltersgilde goes Modern

Zaterdag 21 april jl. werd door het Quiltersgilde de eerste Meet & Greet ontmoetingsdag van het Quiltersgilde Modern Quilt Guild (MQG) georganiseerd in de Schakel in Nijkerk.

50 quilters (van de inmiddels 500 leden van deze sectie!) verzamelden zich om meer te weten te komen over modern quilts. Organisator Marina de Brito Campos begon de dag met een stuk achtergrond over 'negative space', negatieve ruimte. Wat niet positief klinkt maar het wel is, want negatieve ruimte is niets anders dan de ruimte rondom een object. En juist die ruimte krijgt een hoofdrol in moderne quilts. 


Hier zie je er een mooi voorbeeld van welke langskwam tijdens de show & tell:


Ook was er een korte show & tell van de Amerikaanse moderne quiltster en boekenschrijfster Rebecca Bryan van www.bryanhousequilts.comDe middag werd o.a. gevuld met een mini-workshop gegeven door Rebecca:


Gebaseerd op blokken uit haar boek, Modern Triangle Quilts:


Vanuit deze dag zijn er allerlei toekomstplannen besproken die vast en zeker verder vaste vorm gaan krijgen in de komende maanden. Ook interesse? Als je lid bent of wordt van het Quiltersgilde, is je lidmaatschap van het Modern Quilt Guild kosteloos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten