donderdag 3 mei 2018

Expositie “Russische Traditionele Toegepaste Kunst” in Museum de Kantfabriek


6 mei t/m 7 oktober 2018 in Museum de Kantfabriek

125 eindexamenwerken van de Hogeschool voor de Volkskunsten in Sint Petersburg in Museum de Kantfabriek

In deze tijden van herbeleving van vakmanschap laat Museum de Kantfabriek werken zien van een van de weinige Hogescholen in de wereld die nog een zesjarige academische opleiding hebben in toegepaste kunsten: kantklossen, borduren/goudborduren, zijde schilderen, been- en houtsnijwerk, miniatuur lak schilderen en edelsmeden.Kenmerkend voor het eindexamenwerk is de hoge kwaliteit in de uitvoering, gecombineerd met de Russische traditionele vormen en patronen. Op de hogeschool worden de traditionele technieken onderwezen en studenten passen deze toe in hedendaagse ontwerpen.
Het is voor de bezoeker een unieke kans om in Horst aan de Maas deze kunstwerken te komen zien en kennis te maken met vakwerk en schoonheid van de Russische traditionele volkskunst.

Museum de Kantfabriek is trots dat in samenwerking met de staf en studenten van de Hogeschool voor de Volkskunsten uit Sint Petersburg deze unieke tentoonstelling gemaakt kan worden en verwacht dat liefhebbers van textiele en andere ambachtelijke kunsten, maar ook liefhebbers van volkskunst, dit vakwerk waarderen.

Meer informatie op
http://www.museumdekantfabriek.nl/exposition/russische-traditionele-toegepaste-kunst/

NB. Naast de expositie worden ook verschillende workshops georganiseerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten