zaterdag 14 april 2018

Kontakt II - Viltexpositie van VKG-Noord
Culturele hoofdstad Leeuwarden 2018 is aanleiding voor de ViltKontaktGroep (VKG) –de landelijke viltvereniging- om een bijzondere expositie te organiseren. Vilters van VKG-Noord zijn gekoppeld aan Friese kunstenaars/designers die persoonlijk contact met elkaar maken en vanuit die verbinding tot een kunstwerk komen. Het blijkt een enorm groot succes; er zijn nu 20 koppels op weg. Vele kunstdisciplines, van sieraden, fotografie, meubels, keramiek tot papier scheppen zijn vertegenwoordigd. Het belooft een spectaculaire veelzijdige tentoonstelling te worden zoals er nog niet eerder is geweest met 20 unieke combinatiestukken.

Kontakt II is de kunst van verbinden. ‘Inspiratie vanuit verbinding; gevolg is een tastbare en zichtbare positieve energie die uitgewisseld én uitgebreid wordt.’
De expositie duurt 4 weken, van zaterdag 21 april tot dinsdag 22 mei 2018.


De opening is zaterdag 21 april om 15.00-16.00 uur. Liesbeth Wieberdink, voorzitter van de VKG zal een toelichting geven samen met de conservatoren van deze expositie Jolande van Luijk en Reina Visser.


De expositie zal worden gehouden in de Vertakking in het prachtige Ryptsjerk, dit ligt vlakbij Leeuwarden. De Vertakking is een groot boomverzorgingsbedrijf met o.a. een expositiekas, weelderige modeltuinen, een kleurrijke wolwinkel en een landelijke kadoshop in de oude stallen. De kassen en bloemen- en groentetuin lenen zich geweldig voor de expositie van deze exclusieve kunstwerken speciaal voor deze plek gemaakt.
Er is een gezellige theetuin aanwezig met heerlijke zelfgebakken taarten.

De vertakking is van donderdag t/m zondag geopend van 13.00-16.00 uur; ook op Bevrijdingsdag en Moederdag. Entree €2,- p.p.

Er wordt gewerkt aan korte interviews met een aantal duo’s; deze worden op de website geplaatst.
Ook staat  hierop een lijst met de kunstenaars en hun webadressen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten