donderdag 12 april 2018

Feestelijke opening borduurtentoonstelling "Voor de draad ermee"
Met muziek en bordurende meisjes werd afgelopen zaterdag de tentoonstelling “Voor de draad ermee” geopend in het Gorcums museum. En tegelijk werd er stil gestaan bij het 30-jarig jubileum van MerkWaardig, de vereniging van liefhebbers van merklappen.


Er was veel belangstelling voor deze opening. Nadat de conservator van het museum Rob Kreszner en Mara Eisenberg, voorzitter van de jubilerende vereniging, iedereen welkom hadden geheten, sprak Linda Hanssen, gastconservator van de expositie, over het belang van de tentoonstelling en de voorbereiding van de tentoonstelling.

Daarna werd door leerlingen van het Gorcumse Fortes Lyceum een borduurperformance gegeven onder begeleiding van Gamberro, een energieke, jonge percussiegroep uit het zuiden des lands.  In optocht ging iedereen daarna naar de tentoonstelling.

Vervolgens konden we de tentoonstelling bekijken. Er zijn prachtige oude borduurwerken te zien naast recent werk van hedendaagse kunstenaars. Hierbij een impressie van wat er allemaal te zien is.Voor mij was een hoogtepunt de hele zaal met borduurwerken van leden van de vereniging MerkWaardig over het thema “Hollands Glorie”. Op heel verschillende wijze is dit thema in beeld gebracht.

Door een vakjury zijn alle inzendingen beoordeeld. De eerste prijs ging naar Geertje Westra voor het werkstuk Hollands Glorie!? waarmee ze een heel eigen draai aan het thema geeft.

Natuurlijk hangt er in de zaal ook de grote bos tulpen die door de leden zijn geborduurd.
Het is een veelzijdige expositie geworden. Zeker de moeite waard om ergens in de komende weken te gaan zien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten