donderdag 1 maart 2018

U vraagt, wij zoeken!

De Textielbibliotheek herbergt bijna 12.000 verschillende titels van boeken en tijdschriften op alle denkbare textiel gebieden en meer. Tenminste deze gedachte leefde bij de vrijwilligers van de bieb...Als een bezoeker ergens naar vraagt en het niet kan vinden, duiken de vrijwilligers niet alleen in het computersysteem maar ook in de kasten met boeken en tijdschriften om het gevraagde onderwerp tevoorschijn te halen. Eén van de motto's van de bieb is namelijk: U vraagt en wij zoeken de boeken!

Helaas greep de bieb vorige maand compleet mis! Een bezoeker stelde een hele legitieme vraag: "Heeft u ook boeken over de Stumpwork (reliëf)-borduurtechniek? Het lijkt op het Engelse Crewel borduurwerk, maar is toch net iets anders..." 

Raadplegen van de computer leverde niets op. Zoeken tussen de boeken in de kast evenmin. Wij vonden wel een artikel in het tijdschrift Handwerken zonder Grenzen, waarvan alle jaargangen compleet op de plank staan. Beide partijen toch enigszins teleurgesteld... 

De bieb laat zich echter niet kisten en is dus op zoek gegaan naar boeken over deze techniek. Gelukkig is er een klein budget beschikbaar voor aankoop, zodat er twee nieuwe boeken konden worden aangeschaft. De collectie is hiermee weer uitgebreid en completer geworden. Ook de vrijwilligers zijn weer wat wijzer geworden.
Dus: U vraagt en wij zoeken de boeken!


De nieuwe aanwinsten zijn:

Bo740 Stumpwork Embroidery - Techniques and projects van Helen Richman en
Bo741 A~Z of Stumpwork - The Ultimate reference and design source for stumpwork embroiderers

www.Textielbibliotheek.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten