zondag 18 maart 2018

Tentoonstellingen handwerken en textielkunst van Vrouwen van Nu


Traditioneel zijn de provinciale handwerktentoonstellingen van Vrouwen van Nu van eind maart tot half april. Na een seizoen cursussen en workshops volgen, kunnen de cursisten hun werk laten zien. Daarnaast worden in sommige provincies thema’s uitgewerkt.

Al deze uitingen van creativiteit worden tentoongesteld in een prachtige omgeving, waar ook ruimte is voor ontmoeting bij een heerlijk kopje koffie of andere versnapering.
Ook worden er verlotingen georganiseerd en inloopworkshops gegeven.


Er zijn verkopen van tweedehands handwerkboeken en handwerk gerelateerde verkoopstandjes.

In de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Gelderland, Overijssel en Noord Holland kunt u genieten van het aanbod aan handwerken en textielkunst.
Noord Holland heeft het thema NETWERK uitgewerkt, daar zullen heel verrassende resultaten te zien zijn van vrouwen die met garen en draden dit thema te lijf zijn gegaan.
In Drenthe, op de 68ste editie is wel een zeer aansprekend thema gekozen: VRIJDAG DE 13de. Daarnaast mocht iedereen een versleten schoonmaakdoekje oppimpen. Ze zullen te zien zijn en vast een glimlach ontlokken aan de bezoeker.
Groningen heeft het brede thema WATER en vraagt vissen in te sturen om een aquarium te vullen.
Friesland heeft ONTMOETING als thema gekozen. Een heel fijn thema om mee aan de gang te gaan en het resultaat verrast ons vast en zeker.
Al weken zijn de vrouwen uit de commissies aan het regelen en organiseren om een prachtige expositie neer te zetten. Ieder jaar is het weer een enorme uitdaging om een eenheid in de aangeboden werken te krijgen en zó te exposeren dat het recht doet aan de uren werk dat de maakster erin heeft gestoken.
Laten we met z’n allen gaan kijken en genieten!

Op de website van iedere provincie staat uitgebreide informatie.


tekst en foto's Ietje de Graaf Geen opmerkingen:

Een reactie posten