dinsdag 13 maart 2018

Sandra van Velzen exposeert Natuur in Textiel in Fort Nigtevegt


Van 3 maart tot 30 juni exposeert kunstenaar Sandra van Velzen onder de naam ‘Natuur in Textiel haar textiel werk in Fort Nigtevecht.


Sandra groeide op in Abcoude, in de buurt van Fort Nigtevecht. Tegenwoordig woont en werkt ze vanuit Tiel.

Overeenkomst tussen beide woonplekken is de landelijke omgeving, de rol van het water, de aanwezigheid van wilgen en het open landschap.
Sandra wordt in haar werk geïnspireerd door dat landschap. Zij werkt met hand geverfde stoffen en bewerkte fotos op textiel.

Achtergrondinformatie
Sandra maakt ruimt 10 jaar textiel werk waarin fotografie een belangrijke rol speelt. Het onderwerp van haar werk wordt soms bepaald door het thema van een (internationale) wedstrijd of een bepaalde opdracht en is vaak geïnspireerd op wat haar bezig houdt. Dat kan de natuur om haar heen zijn, een herinnering of iets dat zij gewoon even kwijt wil.
In haar werk maakt zij gebruik van hand geverfde stoffen en bewerkte eigen fotos. 
Deze materialen worden op verschillende manieren toegepast. Fotos geprint op stof, bewerkt en vervolgens afgedrukt of verwerkt tot zeefdruk. Sandra gebruikt nauwelijks commerciële stoffen. De meeste stoffen verft en bedrukt zij zelf. 


Stoffen en fotografie worden verwerkt tot quilts, wandkleden en textiel schilderijen die het oog blijven boeien met kleur, reliëf en tactiele details.
Bijzonder zijn de verwerkingskleden. Textiel werk als herinnering aan een overledene. Samen met de opdrachtgever vertaalt Sandra het gevoel en de herinneringen aan een geliefde in een textiel werk.
De expositie bestaat uit een selectie van het landschappelijke werk van de afgelopen jaren.

‘Natuur in Textiel’ is van 3 maart tot 30 juni te bezichtigen in Fort Nigtevecht, Velterslaan 1, 
1391 HV Abcoude. Let op: Fort Nigtevecht is geopend op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17 :00 uur. www.fortnigtevecht.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten