vrijdag 9 februari 2018

Mode en design in Arnhemse etalageroute


Museum Arnhem en modelabel MAISON the FAUX slaan de handen ineen. Vanaf zaterdag 2 december worden lege etalages in de Arnhemse binnenstad als podium gebruikt voor een hoogstaande mode- en design tentoonstelling. De Arnhemse binnenstad wordt hiermee aantrekkelijker voor het winkelend publiek en ontwerptalent krijgt hiermee de kans om zich te laten zien. Met WINDOWSHOPPER opent Museum Arnhem, sinds de tijdelijke sluiting vanaf 20 november j.l., de eerste tentoonstelling buiten de museummuren.


(Inter)nationale modenamen
Initiatiefnemers Museum Arnhem en MAISON the FAUX vinden dat 'Arnhem modestad' symbool moet staan voor een inspirerende, aantrekkelijke en sfeervolle stad. Daarom sieren creaties van bekende modenamen de winkelruiten, naast ontwerpen van opkomende talenten.
Sterke identiteit

(Internationale) mode ligt aan de basis van de expositie en dient als kanaal om andere disciplines in de expositie te betrekken. Door heel Arnhem verschijnen etalages met een mode/kunst presentatie. De lege etalages zijn op verschillende manieren ingericht. Hierbij is goed gekeken naar de mogelijkheden en de behoeftes van de verhuurders van de panden. Maar in de eerste plaats wordt in de vormgeving en samenstelling gekeken naar het creƫren van een sterke identiteit.

Website
Voor alle informatie over het project, zoals de locaties van de deelnemende panden en een overzicht van de ontwerpers, bezoek: www.windowshopperarnhem.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten