woensdag 28 februari 2018

Intensieve Textielcursus bij TCR 12-16 maart 2018 - Nog 3 plaatsen vrij!


Van 12-16 maart 2018 organiseert het Textile Research Centre weer de inmiddels vermaarde vijfdaagse intensieve textielcursus. Deze cursus wordt sinds vele jaren gegeven door mevr. dr. Gillian Vogelsang-Eastwood en trekt belangstellenden uit de hele wereld. De cursus combineert theorie met praktijk, met een nadruk op het uitproberen van verschillende technieken zoals spinnen, weven en verven, het onderzoeken en analyseren van organische en niet-organische vezels, en het bestuderen van complete stoffen.

Het is de bedoeling dat studenten leren wat er precies gebeurt rond de productie van textiel en welke combinaties van technieken kunnen worden gebruikt. Textiel, uit welke tijd of welke cultuur dan ook, kan daardoor beter worden begrepen. Gebruik wordt gemaakt van de enorme textiel- en kledingcollectie van het TRC. De cursus is een 'must' voor iedereen die betrokken is bij de studie van archeologisch, historisch of modern textiel, voor designers en mode-studenten, en in het algemeen voor iedereen die serieus is geĆÆnteresseerd in alle aspecten van textiel, en meer wil weten en oefenen. 

Gedurende de afgelopen jaren is de cursus gevolgd door belangstellenden van gerenommeerde instituten zoals het Rijksmuseum in Amsterdam, het Brits Museum in Londen, het Centre for Textile Research in Kopenhagen, de Lakenhal in Leiden, het Nederlands Forensisch Instituut, de Hermitage in St Petersburg, maar ook door commerciƫle groepen (Kwantum), en vooral door enthousiaste belangstellenden zonder institutionele achtergrond, die vaak net zo nieuwsgierig en stimulerend zijn als professionals. Een beoordeling door een deelneemster aan de cursus in september 2016 kunt U hier lezen.

>> Hier vind u alle informatie!

Belangstellenden wordt aangeraden zich zo spoedig mogelijk aan te melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten