dinsdag 6 februari 2018

De slachtoffers van 1953 in garens herdachtOp 1 februari 2018, 65 jaar na de Watersnoodramp van 1953, is het monumentale kunstwerk ‘De Verdronkenen’ van Miep van Riessen (1944-2015) onthuld. Dat is gebeurd op de plaats waar de verhalen van de ramp van 1953 bij elkaar komen: het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. In ‘De Verdronkenen’ zijn alle 1836 namen van de slachtoffers van de Watersnoodramp geborduurd.

De Verdronkenen zal tevens een plaats krijgen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem – in digitale vorm – als onderdeel van de Canon van Nederland. Ook maakt het deel uit van de Kunstroute van de Stichting Renesse. Ter gelegenheid van de onthulling van het kunstwerk in het Watersnoodmuseum geeft Stichting Miep van Riessen een boekje uit over de totstandkoming van het werk ‘De Verdronkenen’. Het is voor 15 euro verkrijgbaar bij Stichting Miep van Riessen en het Watersnoodmuseum.

Het Watersnoodmuseum start een nieuw project getiteld: Namen krijgen een gezicht. Gedurende de komende 5 jaar (2018-2022) worden van zoveel mogelijk slachtoffers, in totaal waren er 1836 slachtoffers van de watersnood van 1 februari 1953. portretten achterhaald, verzameld, gedocumenteerd en in een database opgenomen.

Wist u trouwens dat Museum de Bevelanden in Goes een patroon van een merklap over de Watersnoodramp heeft? Te verkrijg n in de museumwinkel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten