zaterdag 10 februari 2018

Borduurmuseum 'Het losse steekje' opent seizoen 2018

Het wordt ook wel schilderen met draad genoemd… borduren. Met evenveel zorg waarmee schilderijen worden gemaakt, worden garen en zijde geselecteerd, in de naald gestoken en creëren vaardige handen de mooiste werken. Maar liefst 1.500 verschillende borduurwerken sieren de wanden van het borduurmuseum.Kunt u zich voorstellen dat ‘De Nachtwacht’ van meesterschilder Rembrandt nageborduurd is? Hij is in het museum te bewonderen. Ook verschillende prenten van de kunstenaars zijn in geborduurde varianten te zien, onder andere Anton Pieck, Rembrandt en Vermeer.


Het museum heeft naast een grote vaste collectie aan borduurwerken met Bijbelse taferelen, jachttaferelen, scheepvaart, portretten, dieren, bloemen, kinderen en merklappen. Regelmatig zijn er ook wisselexposities.

Ter gelegenheid van de opening van seizoen 2018 wordt er op 14 februari 2018, van 13 tot 17 uur een middag georganiseerd waar Wilhelmien van Aarle uit St. Oedenrode haar bijzondere borduurtechnieken toont. Aanmelden kan via: http://www.borduurmuseum.nl/contact


Tijdens uw bezoek krijgt u onder het genot van een kopje koffie of thee een levendige en interactieve presentatie over de geschiedenis van het museum en het borduren. Bezoekers horen tijdens deze half uur durende presentatie veel bijzonder en interessant nieuws. Iets wat u niet mag missen tijdens een bezoek aan dit unieke museum!

Adresgegevens:
Borduurmuseum
Espeterweg 7a
3771 RK Barneveld

Toegangsprijzen:
Volwassenen €7,50 per persoon,
inclusief een kopje koffie/thee met koek,
rondleiding en een boeiende beeldpresentatie.
Kinderen onder de 8 jaar gratis.

Openingstijden:
Het museum is iedere woensdagmiddag van 13.00 uur tot 16.30 uur geopend. Op zon- en feestdagen is het museum gesloten. Dit geldt ook voor Biddag (2e woensdag in maart) en Dankdag (1e woensdag in november). In december en januari is het museum gesloten, behalve voor groepsafspraken.

In de zomermaanden juni, juli en augustus is het museum ook op dinsdagmiddag open van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten