vrijdag 8 december 2017

Shetland Wool Week 2017De Shetland Wool Week wordt ieder jaar in de laatste week van september gehouden op Shetland (eilanden ten noorden van Schotland). Ondanks de naam duurt het festival negen dagen en die zitten vol met lessen breien, spinnen, verven, weven, tentoonstellingen en open studio's, thee, rondreizen en schapen bekijken, en veel praten met gelijkgestemde geesten.

Shetland kent sinds lang textielindustrie. De wol heeft een reputatie voor de kwaliteit. Er wordt sinds generaties gebreid en geweven.
De wol week trekt internationale bezoekers omdat er zo veel te zien en te leren valt.

Ieder jaar is er een gratis patroon van de wolweekmuts van het jaar. Het patroon van 2017 kun je nog steeds gratis downloaden op www.shetlandwoolweek.com/free-knitting-pattern/.


Kan nog net voor de winter gemaakt worden .....

De organisatie deelt haar kennis graag via internet. Er is een hele serie video's die allerlei onderwerpen behandelen van brioche breien tot traditionele manieren van weven en gebreide kant.

Hieronder een van de video's, Beetje lang en in het engels zonder nederlandse ondertiteling maar met de plaatjes kom je ook een heel eind!
Met ook nog eens mooie plaatjes van de natuur daar .....!

In 2018 wordt de Shetland Wool Week gehouden van 22 - 30 september.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten