maandag 4 december 2017

Laatste Quilt bericht van dit jaar op het platform

In januari  zijn wij met een groepje enthousiaste vertegenwoordigers van de textielverenigingen van start gegaan met het Textielplatform en inmiddels heeft het platform veel volgers. Dat maakt het voor mij extra leuk om iedere maand te schrijven over quilt nieuwtjes en dit is alweer mijn laatste bericht van het jaar.

Miniatuurquilts
Het jaar ga ik afsluiten met een oproep voor het insturen van een quiltje voor de tentoonstelling Miniatuurquilts 2018 van het Quiltersgilde.
Alle ingestuurde quiltjes zullen te zien zijn. Dus, heb je nog nooit aan een tentoonstelling meegedaan dan is dit wellicht je uitdaging voor 2018. Een miniquiltje maken is te overzien en een leuke invulling voor de lange winteravonden, toch? 

De vorm, de techniek, traditioneel, modern, art, alles mag. De enige voorwaarde is dat de omtrek niet meer dan 200 cm is of kleiner en dat je lid bent van het Quiltersgilde.
Ben je nog niet lid, dan is dit misschien HET moment om lid te worden van het Quiltersgilde. Meer informatie over een lidmaatschap en/of de tentoonstelling is te vinden op de site van het Quiltersgilde.

Textielplein
Hoewel wij in het Textielplatform meestal vooruit kijken wil ik toch nog even terugblikken op de Handwerk en Quiltbeurs in Nieuwegein. De gezamenlijke presentatie van de textielverenigingen op het Textielplein was een succes. Enthousiaste (bestuurs)leden vertelden over 'HUN' vereniging en er werden prachtige kunstwerken getoond.
Nieuw was dat het Textielplatform live aanwezig was en van de verenigingen en de kunstenaars live videos heeft gemaakt. Heb je deze gemist? ze zijn zeer de moeite waard om te bekijken, zie hiervoor deze link. Kortom, het Textielplein was één groot feest, veelbelovend voor de toekomst en een klein voorproefje voor het Textielfestival 2020 in Leiden.

Verder wens ik iedereen alvast goede feestdagen en een productief en creatief 2018.

Hartelijke groet,
Jo Huijsman
namens het Quiltersgilde

2 opmerkingen:

  1. Aan iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig Nieuwjaar. Het was in Nieuwegein zeker een mooie bijeenkomst en de interviews laten dit goed zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor alleberichtjes van dit jaar , ik ben een trouwe lezer, en heb al heel wat interessants voorbij zien komen! Mijn beste wensen voor een goed en creatief 2018 voor alle medewerkers !

    BeantwoordenVerwijderen