vrijdag 24 november 2017

Textielplatform goes live - video's online!

Gisteren, vandaag en morgen zijn we vanaf de Handwerk en Quiltdagen in Nieuwegein 'live' aan het uitzenden via Facebook live.

Omdat niet iedereen op Facebook zit (of de Facebookpagina van Textielplatform volgt), zullen we hier ook wat video's posten.

Op de beurs is het Textielplein te vinden, een grote plek waar zes textielverenigingen zich presenteren. We spraken met Caroline Grootenboer, zij is bestuurslid van de ViltKontaktGroep en verantwoordelijk o.a. voor Evenementen. Ook is zij de coördinator die deze eerste editie van het Textielplein heeft georganiseerd.


Op het Textielplein stellen de verschillende verenigingen zich voor.
Bijvoorbeeld de Nederlandse Kostuumvereniging:De Kostuumvereniging had kostuumontwerpster en -maakster Truus de Kanter gevraagd om over haar werk te vertellen en haar techniek te demonstreren. In de video vertelt ze er meer over.

Ook spraken we verschillende exposerende kunstenaars. Bijvoorbeeld Meta Heemskerk. Voor haar is het een uitdaging om niet-textiele materialen, op een aan textiel gerelateerde manier te bewerken en te verwerken in haar kunst. 


Wil je zolang niet wachten, op Youtube is inmiddels een videokanaal geopend waar alle video's vrij te bekijken zijn: https://www.youtube.com/channel/UCbY4MANLFnphLUyUx_iFbFw/videos

Het evenement Handwerk en quiltdagen in Nieuwegein is alleen morgen nog te bezoeken en zeer de moeite van een bezoek waard voor wie van de breedte van textiel houdt!1 opmerking: