zaterdag 4 november 2017

Expositie Kunstkring Het Gelders Eiland met Irma Frijlink en Willy Schut

EXPOSITIE: zondag 5, 12, 19, 26 november 2017, van 14 tot 17 uur.
Op zondag 5 november 2017 om 14.30 uur opent Kunstkring Het Gelders Eiland, in aanwezigheid van de kunstenaars, een nieuwe expositie. De toegang is, net als op de andere dagen, geheel gratis.
Er zal textiele kunst te zien zijn van Irma Frijlink en Willy Schut.Tijdens de opening zingt sopraan Petra Fr├Âlich, begeleid door Jeroen Twisk (piano), liederen van Schubert en Brahms.

Irma Frijlink is beeldend kunstenaar die werkt met textiele componenten. Na een docentenopleiding textiel en kantklossen heeft Irma meerdere masterclasses gevolgd.
Textiel trekt haar aan vanwege de flexibiliteit van het materiaal. Zij wordt ge├»nspireerd door de wereld om haar heen; soms met thema’s uit het nieuws, maar ook door de natuur. Tijdens de dagelijkse wandelingen kijkt Irma naar de bomen die zij passeert.
Iedere boom is anders en vertelt zijn eigen verhaal. Dat fascineert haar. Irma gebruikt bewust textiel om deze bomen neer te zetten. Met opzet heeft haar werk geen kleur.
De kijker kan zijn eigen kleur/verhaal geven aan het werk. Daarnaast benadrukt het ontbreken van de kleur de kwetsbaarheid van de natuur.
Tevens maakt Irma objecten van textiel in combinatie met gevonden materialen. Bij drie schedeltjes, gevonden op Ameland, was zij zo geraakt door de schoonheid ervan dat zij besloot ze een nieuw leven te geven. www.irmafrijlink.nl


 Willy Schut (1952) werd geboren in een gezin waar kunst en naald en draad de basis waren van haar opvoeding. De liefde voor textielkunst is daar al vroeg gewekt. Twee jaar opleiding bij Nieuwe Academie Utrecht en diverse masterclasses hebben haar natuurlijke aanleg voor compositie versterkt. Haar werk bestaat uit een combinatie van schilderen, appliqueren en vrij machinaal borduren. Zoals een tekenaar tekent met potlood, zo tekent zij met de naaimachine. Wat zij eigenlijk maakt zijn schilderijen, maar met de kleur, structuur, uitdrukkingskracht en glans van textiel. Behalve stof en garen gebruikt zij ook papier, foto’s en printtechnieken. Zij probeert textielkunst een nieuwe moderne uitstraling te geven. Willy werkt al een aantal jaren aan een grote serie die VERBINDINGEN heet. Het gaat haar hierbij om diverse verbindingen. De inspiratie voor deze werken komt uit dagelijkse gebeurtenissen als connecties, verloren contacten of het op doen van nieuwe ervaringen. www.willyschut.exto.nl

Voor groepen kunnen andere bezoektijden geregeld worden: 0316-37 37 32
U vindt de kerk van Aerdt aan de Kerkweg 26, 6913 AK Aerdt.

Meer informatie op www.kunstkringhge.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten