dinsdag 10 oktober 2017

Viltwerk van jong talent Hiske Hottinga

IJslands landschap gevangen in vilt: Hiske Hottinga

‘Ik heb met veel materialen ontworpen. Niks was me te gek: suikerkristallen, purschuim, vloeibaar rubber, touw, materiaalresten, gedroogde bloemen. Maar ik ben verliefd geworden op vilt en ben dit dan ook aan het doorontwikkelen.’
Aan het woord is Hiske Hottinga, een 23-jarige modeontwerper, onlangs afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ze liep tijdens haar opleiding stage bij Beatrice Waanders die haar begeesterde met het viltvirus.

Gefascineerd door landschappen, ontwerpt Hottinga een fictieve, poëtische wereld. Ze vertelt daarmee haar perceptie over schoonheid, of probeert in ieder geval een fractie daarvan te vangen.

In haar laatste collectie werd ze geïnspireerd door de IJslandse landschappen.
Een omgeving waar mens en natuur één zijn. Waar magie en realiteit samenkomen en de mens een onderdeel is van de schoonheid van zijn omgeving. De landschappen van IJsland met zijn organische vormen, het zachte kleurenpalet en de combinatie van kou en warmte.De ontwerpen zijn een vertaling van de landschappen. Materialen nemen de leiding in haar concept. Merinowol wordt gebruikt voor warmte en heeft een zacht kleurenpalet. De patronen van pure zijde hebben een zacht maar koel karakter.

De kern van haar huidige project is het ontwikkelen van een nieuwe fictieve wereld. Beeldbepalend in haar nieuwe collectie: de wezens die haar kledingontwerpen dragen maken deel uit van een nieuw fotografie-concept.

Haar collectie wordt omringd door veel andere disciplines, maar altijd in het kader van het ontwikkelen van haar eigen merk: Hiske Hottinga. Kenmerken: vormgeving, samenwerken met andere creatieve mensen en veel netwerken; veel koffie drinken.

Wat ons betreft: onthoud deze naam. Een belofte voor de toekomst!
Tekst: Hiske Hottinga/Netty van KaathovenGeen opmerkingen:

Een reactie posten