dinsdag 24 oktober 2017

Kunstveiling hoofddeksels tbv Vluchtelingen NederlandKunstveiling om 14.00 uur (bezichtiging vanaf 12.00 uur)
Nijverheidsweg 2a in Roden

Op zaterdag 4 november 2017 wordt er een kunstveiling georganiseerd tijdens de Open Dag van VluchtelingenWerk-Noord-Nederland. Op deze dag viert VWNN Noordenveld dat ze precies één jaar gehuisvest is in haar nieuwe locatie in Roden. Op deze locatie krijgen veel statushouders o.a. een inburgeringscursus.

Er zijn bijna 40 hoofddeksels aangeleverd door textielkunstenaars. Heel uiteenlopende unica ’s. Kleurrijk, creatief, draagbaar en hilarisch. Deze hoofddeksels zullen bij opbod worden verkocht door kunstenaar Maxelant Harmsze. Ze zijn nu bij Fibreations te bezichtigen op afspraak.
Samen kunst maken
De opbrengst van de veiling is 100% voor VWNN Noordenveld. Samen met vrijwilligers van Vluchtelingenwerk zijn het afgelopen jaar al kinderen en vrouwen ontvangen in het atelier van Fibreations. Daar bleek dat creativiteit (vilt maken) een geweldig hulpmiddel is bij contact maken en samen bezig zijn. “Mijn doel is meer mensen in contact te brengen met deze nieuwe Nederlanders d.m.v. kunst. Kunstmakers én kunstkopers. Daarom stel ik mijn voorraad Hennie’s ter beschikking aan dit project”. 


Welkomst-kussens
Het doel van de opbrengsten van deze kunstveiling is interactieve activiteiten organiseren op creatief gebied waarin ontmoetingen van de statushouders en Nederlanders centraal staat. Van Luijk start dit jaar een Handwerkcafé waar nieuwe en geboren Nederlanders samen Welkomstkussens gaan maken voor hen die als statushouders in de gemeente komen wonen. Een kussen als symbool voor een nieuwe plek die eindelijk veilig genoeg is om je hoofd neer te kunnen leggen en rust te ervaren. Dat lotgenoten en voorgangers dit maken helpt hen hopelijk zich welkom te voelen. 

Als jij een statushouder kent in Noordenveld wil je het aub doorgeven? 20 november om 19.30 uur is de eerste bijeenkomst van het Handwerkcafé. 

Heb je belangstelling als vrijwilliger te helpen meld je dan bij mij.

Jolande van Luijk
0652206778 - 0505035536

www.fibreations.nl op mijn facebookpagina staan prachtige foto’s van al heel veel hoeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten