vrijdag 20 oktober 2017

Jose Van Loon exposeert in Wageningen

Met ingang van zondag 8 oktober heeft galerie Het Koetshuis bij het Wagenings museum De Casteelse Poort een expositie van Piet Zegveld (Renkum) en José van Loon (Bennekom). De vernissage is zondag 8 oktober om 16:00 uur. Graficus Jelle de Gruyter licht het geëxposeerde werk toe in aanwezigheid van de kunstenaars. De expositie blijft staan t/m 19 november 2017.Het werk van zowel Piet Zegveld als José van Loon is duidelijk grafisch van karakter, maar de beide kunstenaars wijken vervolgens ook weer af van elkaar. Zegveld houdt erg van het vierkant als uitgangspunt voor zijn vormgeving, terwijl Van Loon juist veel met ronde vormen werkt. De onderlinge verhouding van hun werk maakt hun dubbelexpositie extra spannend.

Het vierkant is voor Piet Zegveld in aanvang een neutrale vorm van eenheid, eenvoud en duidelijkheid. Hij houdt van zulke minimale beeldtaal. Toch zijn zijn schilderijen niet louter abstract; voor wie het wil zien zitten er voorstellingen in met elementen van iets landschappelijks. Dat bereikt Zegveld door het gebruik van beeldaspecten als kleur, structuur, ordening en afmeting.

José van Loon laat textielkunst zien in ronde vormen verpakt in glas. Haar werk geeft uitdrukking aan begrippen als aanraakbaarheid, aaibaarheid, schoonheid van detail en kwetsbaarheid versus kracht. Zij keert het binnenste buiten, het wezenlijke wordt omgezet tot een symbool, dat eenieder voor zichzelf kan vertalen naar een nieuw binnens
te. Dat alles doet heel poëtisch aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten