donderdag 14 september 2017

Meet the Master in het Openluchtmuseum
Heb je altijd al eens kennis willen maken met het weef-ambacht? Onder de titel Meet the Master organiseert het Openluchtmuseum in Arnhem in samenwerking met het Weefnetwerk en de Crafts Council eind september een driedaagse kennismakingscursus.

Weven is een van de oudste technieken ter wereld, het wordt gebruikt van Ghana en Iran tot in Zuid-Amerika, en is met vele verhalen en mythen omgeven.
Ook ons eigen erfgoed is door het gebruik van specifieke patronen en kleuren verbonden met de weeftechniek. In het Nederlands Openluchtmuseum zijn hiervan vele voorbeelden te vinden. Bovendien is er nog een functionerende handweefwerkplaats.
Crafts Council Nederland en Weefnetwerk (bindpunt-oost) organiseren op vrijdag 29, zaterdag 30 september en zondag 1 oktober een driedaagse masterclass in de schilderachtige Houtloods in het Openluchtmuseum te Arnhem. In deze dagen leer je de basistechnieken van de gerenommeerde docenten Marleen Jongen en Anneke Kersten die hun sporen in het weefvak al meer dan verdienden.

Je leert weven op weefgetouwen, die met verschillende technieken en materialen zijn ingeregen. Ook komt basistheorie over de bindingsleer aan bod, uitleg weefgetouwen, kleur- en materiaalgebruik bij het weven en aandacht voor zowel traditionele als experimentele weefsels. Vrijdag en zaterdag zit er in het programma ook een bezoek aan het weefhuisje en de papiermolen van het Openluchtmuseum. Weefcursus ‘Meet the master’ richt zich op verbinding tussen de generaties; jong en oud is welkom.


Meer informatie over aanmelding, tijden en prijzen vind je op de site van de Crafts Council.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten