dinsdag 5 september 2017

Kantmarkt in Maarn

Foto: De Handwerktuin


Voor de 23e keer organiseert LOKK op 10 en 11 november een kantmarkt in de Twee Marken in Maarn.
Er is van alles te doen! Niet alleen op het gebied van kloskant maar ook op dat van naaldkant en frivolité.
Naast winkels met allerlei inspirerende materialen om weer mooie kantwerken te kunnen maken zijn er ook demonstraties van het maken van naald- en kloskant zijn er nieuwe patronen te verkrijgen waarbij gewerkt wordt met Swarowski-kralen.
.
De Stichting Cultureel Erfgoed LOKK zal er zijn met antieke kanten, geschonken door de leden van de vereniging of aangekocht met de opbrengsten van de LOKK-ertjes.

LOKK-ertjes zijn overtollige boeken, kantklosmateriaal etc. die geschonken zijn aan de Stichting Cultureel Erfgoed maar die niet bewaard hoeven te worden omdat de Stichting er al voldoende van heeft. Deze zaken worden verkocht tegen een redelijke prijs op de Kantmarkt. De opbrengst wordt gebruikt voor de aankoop van antieke kanten die gebruikt worden bij exposities of als studiemateriaal.

Op de markt is ook informatie te krijgen over de kantcursussen die in 2018 gegeven worden. Een aantal docenten is aanwezig om aan wie dat wil alles te vertellen over de cursussen.
Ook kunt u informatie krijgen over de Kant Opleiding LOKK.
Dit is een vakopleiding bestaande uit een aantal modules die allemaal door zelfstudie of onder begeleiding van docenten te volgen zijn. Je kunt je eigen tempo bepalen. Aan het eind van de opleiding krijg je een diploma.

Het wordt vast weer een uitermate gezellige markt!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten